fbpx

Desktop & Tablet Landscape

Tablet Portrait

Mobile

Ervaringen Cursus Adobe InDesign

Er kan natuurlijk veel gezegd worden door mijzelf om aan te geven hoe een cursus in elkaar steekt en wat ik er aan doe om de kwaliteit hoog te houden maar uiteindelijk is het de cursist die bepaalt of een cursus geslaagd is of niet. Daarom zie je op deze pagina de reviews voor de Adobe InDesign cursus. Een dank je wel voor alle cursisten die de tijd hebben genomen om een ervaring hebben achter te laten.

 • Linda Hajema

  Marketing & Communicatie


  “In één dag een goeie introductie in InDesign, het kán! De 1-op-1 training op mijn locatie werkte voor mij perfect, want het is intensief en je kunt meteen je vragen stellen. En Stefan is een enthousiaste en zeer deskundige docent!”

 • Bas Bakkenes

  Ondernemer


  “Ik had al een eigen InDesign ontwerp, maar wilde er meer over te weten komen. Op mijn verzoek weken we af van de lesstof om de details in te duiken. Hij heeft de rode draad van de cursus goed bewaakt en ik beschik nu over een goede basiskennis.”

 • Alex van Hoof

  Hoofdredacteur


  “Een absolute aanrader! Stefan heeft veel kennis, en kan deze bovenal duidelijk en helder uitleggen, met daarbij enorm veel begrip voor de specifieke situatie ofwel vraagwens. Ik ben er sterk door geholpen.”

 • Mandy Voskuijl

  Campagnemanager - MP Campagne


  “Stefan is een enthousiaste en heldere docent. De workshop is goed opgebouwd, duidelijk en met meer dan voldoende ruimte om zelf aan de slag te gaan. Aan het eind van de dag kon ik niet alleen zelfstandig met InDesign aan het werk, ik had ook nog eens een leuke dag gehad. Top!”

 • Tessa Erkendiep

  Student Communicatie


  “Op mijn opleiding Communicatie kom ik inhoudelijk kennis te kort met betrekking tot grafisch vormgeven. Wel werd mijn interesse tijdens mijn studie en bijbaan opgewekt en dus moest ik meer kennis opdoen buiten mijn opleiding. Ik was specifiek op zoek naar een 1 op 1 cursus, zodat ik op mijn eigen tempo aan de slag kon gaan. Met InDesign had ik al enige ervaring door mijn werk en hier had Stefan de cursus op aangepast. Dit was heel fijn. Stefan kent de Adobe programma’s door en door en geen enkele vraag is hem te gek. Hij weet alles en vertelt met passie over alle tricks van de programma’s. Het heeft mij geïnspireerd ook de programma’s zo goed te kennen, zodat ik straks (na veel oefenen) een Adobe goeroe ben, net als Stefan!”

 • Anke Roijackers

  Marketing & Communications Specialist


  “Tijdens mijn werk had ik al foto’s, bestanden etc. bewerkt of gemaakt in Photoshop en sinds kort ook in InDesign. InDesign was nieuw en daarom zou ik graag de basis leren. Stefan heeft me vorige week de basis geleerd, hij is enthousiast en ervaren. Aanrader voor de beginners!”

 • Marielle Verlouw

  Communicatieadviseur/campagnemanager


  “Wat een fijne trainer is Stefan. Ik heb een 1:1 training Indesign gedaan bij Stefan en deze als heel professioneel en prettig ervaren. Stefan legt in een goed tempo de basis van het programma uit én speelt goed in op de vragen van de cursist. Ik beveel deze training van harte aan!”

 • Femke van Seeters

  Marketeer


  “Stefan speelt optimaal in op jouw specifieke vragen en behoeften, wat de training heel resultaatgericht maakt. De training is helder en overzichtelijk opgezet, waardoor het makkelijk te volgen is en je het gevoel hebt dat je de vaardigheden snel onder de knie krijgt. Doordat je ook zelf echt aan de slag moet breng je ook meteen kennis in de praktijk, het interactieve deel zorgt tevens dat je de stof beter opneemt. Wat ook super is, is de lessen die beschikbaar zijn voor cursisten (online) Ben je iets vergeten of wil je iets specifieks checken hoef je alleen maar even terug te kijken in de instructievideos die Stefan speciaal voor dit doel heeft gemaakt”

 • Kirsten de J.

  Communicatie


  “Tijdens mijn werk had ik al het een en ander opgeleverd in InDesign, maar ik miste een stevige basis.

  Stefan leerde mij naast de beginselen van InDesign, allerlei handige trucjes (sneltoetsen, shortcuts en instellingen) die het vormgeven makkelijker maar ook leuker maken. Door samen te kijken naar bestanden die ik eerder zelf heb vormgegeven, kon ik veel optimaliseren met de kennis uit de cursus.

  Stefan is zeer bevlogen, hij heeft passie voor dit vak. Dat brengt hij over en dat inspireert. Blij dat ik gekozen heb voor de cursus bij Creatie Nest! Ik ga met veel plezier de opgedane kennis in de praktijk brengen.”

 • Pauline Biard

  Content Strategist


  “Stefan is very friendly and patient. I felt comfortable asking any questions and he took the time to answer them even though they were not strictly linked to the course’s program. I think the program is very well constructed and I really like the fact that it is a private lesson. Step by step you are discovering InDesign’s tools and its meanings. After this day, I really have the sensation of knowing the basics of Photoshop and I now feel more comfortable in using it! Thank you very much for your great teaching skills Stefan!”

 • Bo Knapen

  Eventmanager


  “Stefan past zich goed aan aan het tempo van de cursist. Hij is erg ervaren en heeft leuke voorbeeld opdrachten.
  Meteen toepasbaar in de praktijk!

  Daarnaast heeft hij een leerzame reader en handige filmpjes op zijn website waarvan je gebruik kan maken.”

 • Roy van Noort

  Junior Marketeer


  “Enthousiaste persoonlijke begeleiding, ervaring vanuit de praktijk, op maat voor praktijkgerichte gewenste resultaat. Aanrader voor beginnende ontwerpers. Tip: Werk aan het delen van jouw inspiratie, zoals besproken bij de borrel :)!”

 • Dirks


  “Stefan geeft in één dag concrete handvatten om zelfstandig en goed met InDesign aan de slag te kunnen gaan. De cursusmaterialen zijn duidelijk, praktisch en goed. Stefan is een prettige trainer die geduldig is en de zaken helder uitlegt. Een aanrader!”

 • Marks

  Marketing communicatie manager


  “Stefan overziet snel je sterke en minder sterke vaardigheden op het gebied van InDesign. Door zijn heldere en vriendelijke uitleg biedt hij een zeer prettige leeromgeving. Erg doeltreffend en dus sterk aan te raden. Ook voor cursisten met meer basiskennis zoals ik. ”

 • Kara Ernest

  Founders Eindhovens Rondje


  “Heldere communicatie, daar begon het mee. Verwachtingen overtroffen! Voorbereidingen waren goed, de inhoud en het niveau waren meer dan naar wens, gemoedelijke sfeer waarbij een grapje gewoon kon. Een rustig, prettig mensen mens, met rijke kennis en ervaring. Ik kan Stefan en zijn cursus (aanbod) oprecht van harte aanbevelen. Niet geheel onbelangrijk is de betrokkenheid van Stefan, die was voorafgaand en na de cursus erg prettig!”

 • De Beer

  Ontwerper


  “Stefan is een hele fijne trainer. Hij heeft veel vakinhoudelijke kennis en geeft naast de basis technieken ook veel bruikbare vormgevingstips. De training voelt heel ontspannen en persoonlijk. Ik kan Stefan van harte aanbevelen.”

 • Opmeer


  “Stefan heeft de cursus rustig en op een aansluitend op mijn (trage) tempo weten uit te leggen. Hij is zeer vriendelijk en niet vies van een grapje, waardoor zo’n programma leren opeens een stuk leuker wordt!”

 • B Wilmer

  Ondernemer


  “Cursus en de lessen van Stefan als erg prettig ervaren.

  Duidelijke uitleg, en past het tempo aan het niveau van de cursist.

  Tijdens de cursus kwamen diverse tools aan bod, en heb ik veel handvaten gekregen om zelf aan de slag te gaan met InDesign en me het programma eigen te maken.”

 • Yolanda Bruining

  Ondernemer


  “Met wat Photoshop ervaring op zak aan het InDesign avontuur begonnen onder begeleiding van de duidelijk zeer ervaren en sociaal vaardige Stefan. Helder, luchtig en gedegen werden mij de beginselen door Stefan uiteengezet. Alles is handig terug te vinden in de overzichtelijke hand out. Geen vraag was te gek en herhaling geen probleem. Ik kon er de volgende dag direct mee aan de slag. Een aanrader!”

 • K vd Bij

  Teamleider


  “Ik heb de basiscursus Indesign gevolgd bij Creatie Nest. De werkwijze is er op gericht dat je de logica van het programma begrijpt. Hierdoor kan je gemakkelijker bedenken wat logische vervolgstappen zijn in het programma of waar je zou moeten zoeken. Stefan legt dit geduldig en helder uit. Ook gebruikt hij veel praktijk voorbeelden waarom iets handig is om te doen.

  Ik beveel Creatie Nest en Stefan aan. De combinatie van veel praktijkkennis tezamen met logische uitleg is heel fijn.”

 • Clair Bos

  Marketing en communicatie


  “Stefans enthousiasme is aanstekelijk. Hij legt dingen aangepast aan het niveau van cursusten uit daardoor krijg je de kans om zo veel mogelijk uit de cursus te halen. Hij heeft verstand van zaken en is geduldig bij de uitleg. Al met al een toples!”

 • Laura Gommers

  Marketing & Communicatie


  “Afgelopen week heb ik een cursus InDesign op maat gevolgd van CreatieNest. Stefan heeft vooraf goed geluisterd naar mijn wensen (wat wil ik leren, hoe leer ik het beste, wat wil ik kunnen aan eind van de training) en heeft de training daarop aangepast, super fijn! Ik kan nu echt vooruit en kan, als ik het even niet meer weet, alles terugvinden in de reader die beschikbaar is gesteld.

  Daarnaast krijg je energie van Stefan als persoon en weet hij zijn passie en creativiteit op jou als cursist over te brengen.

  Top!”

 • Valerie Laarveld

  Communicatieadviseur / Content specialist / Copy writer / Webredactie / Productmanagement / Marketing


  “De InDesign training was erg interessant. Stefan stemde de training goed af op mijn wensen en mijn vakgebied (communicatie). Erg fijn dat dit 1-op-1 kon, daar steek je toch het meeste van op. Stefan, veel succes verder met binnenkort je eigen trainingslocatie!”

 • Grace Wang

  Content Marketeer


  “The InDesign course given by Stefan was extremely useful. He taught be the basics of the program and also customized it based on what I would be using it for. He was happy to answer all the questions I had and gave me useful tips and the confidence to start using the program right away, ”

 • Kirsti Linden

  Digital Marketing Coordinator


  “De cursus InDesign is echt een super allround cursus, waarna je meteen aan de slag kunt met het maken van mooie InDesign publicaties. Ik heb zo ontzettend veel geleerd, (heb ook nog de cursus Photoshop en Illustrator gedaan), en Stefan legt heel duidelijk uit hoe InDesign werkt maar laat ook de verbanden zien met andere programma’s en geeft super handige tips en tricks. Hij heeft mij niet alleen geholpen op het gebied van InDesign maar ik heb ook veel andere dingen kunnen bespreken en vragen kunnen stellen op het gebied van web development en grafisch design. Elke cursus vond ik weer een feestje om naar toe te gaan. Ik ben zeer zeer tevreden met de cursussen van Stefan en raad ze dan ook echt iedereen aan!”

 • Marieke Martens

  Business Development Assistant


  “De Cursus InDesign brengt veel zaken samen. Zaken die je in Photoshop en Illustrator hebt gemaakt kun je in InDesign samenvoegen tot een prachtig geheel. Stefan neemt uitgebreid de tijd om zaken uit te leggen, net zo lang totdat je het snapt. Hij maakt moeilijkere dingen simpel, waardoor het voor mij eenvoudig te volgen was. Ik kan, en ga, er zeker direct mee aan de slag. Voor een Cursus InDesign zou ik iedereen aanraden naar Creatie Nest te gaan.”

 • Annemarie de Kruyf

  Freelance Event Coordinator / Specialist in Fair Organization / Marketeer


  “Zeer ervaren mentor, die de tijd neemt om alles uit te leggen. Hele duidelijke reader en voor iedereen te lezen! Als beginnen heb ik binnen 1 dag alle basis onder de knie. Blij mee!”

 • J. Vos

  Senior Tax Manager


  “Zeer leerzame cursus gegeven door een leuke en vooral ook geduldige docent! Alle ruimte voor vragen en voorbeelden, zodat je meteen InDesign praktisch kan toepassen! Als je iets niet snapt dan wordt met veel geduld alles uitgelegd totdat je het snapt, heel fijn! En de reader leest makkelijk en begrijpelijk zodat je daarna nog alles eens terug kan lezen.”

 • Chantal Schoen

  Event & Relations Manager


  “In 3 dagen een DTP basis cursus. Perfect! ik heb heel efficeint nu een goed beeld gekregen van de afzondelijke maar ook gezamelijke programma mogelijkheden, Indesign was een prima afsluiting om alles bijelkaar te brengen. Dmv deze laatste workshop ook een goed idee gekregen over het opmaken van allerlei paper media.”

 • Strategy | Brand & Identity | Digital | PR | Content & Creation


  “Wederom een ontzettend leerzame dag gehad waarin ik heb geleerd om met InDesign te werken. De opbouw van de cursus was goed, heldere uitleg en genoeg ruimte om vragen te stellen en te oefenen.
  Ik ben nu in staat om brochures en folders aan te passen, ze op de juiste manier te exporteren en klaar te maken voor print. Daarnaast heb ik ook geleerd hoe je van scratch af aan, zelf een document te ontwikkelen. Dit onderdeel moet ik uiteraard nu gaan oefenen, maar alle tools heeft Stefan aangereikt en uitgelegd. Bedankt Stefan!”