fbpx

Veelgestelde Vragen

1. je schrijft je in via de inschrijf pagina
2. om de les zo veel mogelijk op jouw wensen in te richten, bel ik je op om je leerdoelen vast te stellen, wat je huidige kennis van het programma is en waar je het programma voor wilt gebruiken.
3. je ontvangt een welkomstmail met handige informatie
4. na het betalen van het cursusgeld kunnen we starten met de cursus
5. na de cursus kun je zelf aan de slag met het programma 🙂

6. aan de hand van het online videomateriaal kun je alles nog eens rustig terug kijken
7. de meeste cursisten nemen ook een terugkomdag af. In dat geval kom ik na de cursus weer langs om al je vraagstukken te behandelen.

Het is nodig om het programma wat je wilt leren (of het nu van Adobe, Affinity, WordPress of WooCommerce is) vooraf op je laptop geïnstalleerd te hebben. Op deze manier kunnen we optimaal gebruik maken van de cursusdag(en).

Adobe
Je kunt op de website van Adobe een proefversie downloaden die 7 dagen geldig is. Deze proefversie kun je aan het einde van deze 7 dagen eventueel omzetten naar een betaalde versie. Download een proefversie van het gehele Creative Cloud pakket (alle programma’s bij elkaar) of de losse programma’s via de website van Adobe.

Affinity
De programma’s van Affinity kun je downloaden van de Affinity website.

Nee, de programma’s van Adobe of Affinity koop je altijd via de site van de programma makers zelf. Het is nodig om het programma wat je wilt leren voorafgaand de eerste cursusdag op je laptop geïnstalleerd te hebben. Op deze manier kunnen we optimaal gebruik maken van de cursusdag(en).

Adobe
Je kunt op de website van Adobe een proefversie downloaden die 7 dagen geldig is. Deze proefversie kun je aan het einde van deze 7 dagen eventueel omzetten naar een betaalde versie. Download een proefversie van het gehele Creative Cloud pakket (alle programma’s bij elkaar) of de losse programma’s via de website van Adobe.

Affinity
De programma’s van Affinity kun je downloaden van de Affinity website.

Ieder programma omvat 1 cursusdag van 10:00 tot 16:00, met uiteraard een pauze. Doordat je een hele dag met een programma bezig bent kun je jezelf onderdompelen in de werking van dat programma. Veel onderwerpen binnen een programma hebben met elkaar te maken en dan is het fijn om dat allemaal samen te behandelen. Zo leer je de verbanden tussen verschillende functies en programma’s te zien.

Het lesmateriaal is op een dusdanige manier geschreven dat je het makkelijk nog eens na kunt lezen. Daarbij kun je gebruik maken van de online video’s om zo alle technieken nog eens rustig terug te kijken.

Omdat ik zelf als vormgever opgeleid ben geef ik je tijdens de les tips die niet alleen met het programma te maken hebben maar ook met je workflow en met algemene vormgeving. Deels doe ik dat op mijn blog, deels in de les. In combinatie met mijn ervaring als docent kan ik je in één dag de basis van de programma’s uitleggen.

Omdat niet iedereen in staat is om een hele dag weg te zijn van zijn of haar werkzaamheden is er de mogelijkheid om een avondcursus te volgen. Inhoudelijk gaan de avondcursussen over de Adobe programma’s en vooralsnog niet over de Affinity programma’s.

De avondcursussen zijn in groepsverband van maximaal 6 personen. Een cursus, bijvoorbeeld Adobe Photoshop, wordt verspreid over 4 weken, met één les in de week, op woensdag avond van 19:00 tot 22:00. In principe leer je de eerste 3 weken alle technieken en ga je de 4e week aan de slag met praktijkvoorbeelden. Een DTP traject is dan te voltooien in 12 weken tijd.

Je kunt een los programma/ cursus volgen maar ook het volledige DTP traject. Bij het DTP traject kun je iedere maand instromen maar de beste volgorde om alles te leren is eerst Adobe Photoshop daarna Adobe Illustrator en als laatste Adobe InDesign. Dit is eerder een advies dan een verplichting.

Ook bij de avondcursussen krijg je 3 maanden toegang tot het online videomateriaal. Er moeten minimaal 2 cursisten per programma aangemeld zijn wil de avondcursus doorgaan Je wordt hier altijd tijdig over geïnformeerd.

Locatie
De avondcursussen worden verzorgd in het Microlab in Eindhoven. Het Microlab is een co-working community met een uniek uiterlijk. Geen steriele hokjes maar kleurrijke, comfortabele en vooral inspirerende (vergader)ruimtes. Het adres van het Microlab is Kastanjelaan 400, 5616 LZ Eindhoven. Je kunt (betaald) parkeren op het parkeerterrein recht voor het Microlab of aan de aangelegen straat. Kom je met het openbaar vervoer? Pak dan de buslijn 401, 402 of 403 vanuit Eindhoven Station. Deze komen om de 12 minuten en binnen 15 minuten sta je binnen bij het Microlab.

Incompany trainingen worden gegeven voor het liefst maximaal ongeveer 8 cursisten. Bij een grotere groep wordt er gekeken naar ieders individuele kennisniveau om zo meerdere groepen te maken. Zo haalt iedere cursist het maximale uit de cursus.

Een ander voordeel van een incompany training of privéles t.o.v. een groepsles is dat er meer aandacht naar jou gaat. In een groepsles kan het kennisniveau van cursisten drastisch verschillen waardoor je als docent niet altijd iedereen dezelfde aandacht kan geven.

Door feedback van cursisten heb ik gemerkt dat het fijn is als er minimaal 1 week tussen de cursus datums zit. Dan heb je zelf tijd om met het desbetreffende programma te spelen en eventuele vragen te stellen in de opeenvolgende cursus. Het is in ieder geval aan te raden om meteen het programma te gebruiken als de kennis van de cursus nog vers in je geheugen staat. Als je werkzaamheden het niet toe staan om er meteen mee aan de slag te gaan is het aan te raden om meer tijd tussen de cursussen te laten.

Sinds de bestaan van een terugkomdag geven alle cursisten aan dit als zeer prettig te ervaren. Op een terugkomdag kijk ik enige tijd na de cursussen met je mee om eventuele vraagstukken samen met je op te lossen.

Dagcursus
De dagcursus wordt gegeven op locatie bij de cursist zelf maar het kan soms voorkomen, bij particulieren/ privélessen, dat dat niet mogelijk is. In dat geval is er een mogelijkheid om de cursus in Eindhoven te volgen in het Microlab.

Avondcursus
Als je een avondcursus komt volgen in Eindhoven worden deze gegeven op Strijp-S in het Microlab. Strijp-S is het creatieve hart van Eindhoven wat zich kenmerkt door de oude Philips fabrieken die over het terrein verspreid staan. Het Microlab is een co-working community met een uniek uiterlijk. Geen steriele hokjes maar kleurrijke, comfortabele en vooral inspirerende (vergader)ruimtes. Het adres van het Microlab is Kastanjelaan 400, 5616 LZ Eindhoven.

Kom je met de auto? Je kunt (betaald) parkeren op het parkeerterrein recht voor het Microlab of aan de aangelegen straat. Kom je met het openbaar vervoer? Pak dan de buslijn 401, 402 of 403 vanuit Eindhoven Station. Deze komen om de 12 minuten en binnen 15 minuten sta je binnen bij het Microlab.

Ja, de dagcursussen worden gegeven door heel Nederland. Er is eventueel een mogelijkheid om de cursus in Eindhoven te volgen. Geef bij je inschrijving aan waar je de cursus wilt volgen.

Als je een cursus komt volgen in Eindhoven worden deze gegeven op Strijp-S in het Microlab. Strijp-S is het creatieve hart van Eindhoven wat zich kenmerkt door de oude Philips fabrieken die over het terrein verspreid staan. Het Microlab is een co-working community met een uniek uiterlijk. Geen steriele hokjes maar kleurrijke, comfortabele en vooral inspirerende (vergader)ruimtes.

Adres
Het adres van het Microlab is Kastanjelaan 400, 5616 LZ Eindhoven.

Parkeren
Je kunt (betaald) parkeren op het parkeerterrein recht voor het Microlab of aan de aangelegen straat.

Openbaar vervoer
Kom je met het openbaar vervoer? Pak dan de buslijn 401, 402 of 403 vanuit Eindhoven Station. Deze komen om de 12 minuten en binnen 15 minuten sta je binnen bij het Microlab.

Naast begeleiding van de programma’s krijg je van mij een reader met betrekking tot vormgevingstheorie en de lesmateriaal readers waaruit ik les geef. Deze readers zijn zo geschreven dat je na de cursus makkelijk de informatie terug kunt vinden. Daarnaast heb je standaard 12 maanden toegang tot het online videomateriaal van de cursussen. Na de cursus kun je een certificaat van deelname aanvragen maar je kunt deze ook downloaden van de “Mijn Cursussen” pagina.

Op de academy kun je ook aanvullende modules afnemen zoals uitgebreidere theorie in vorm van e-books, informatiebladen en video’s. Daarnaast kun je praktijkvoorbeelden aanschaffen om te zien hoe een vormgever alle programma’s samen gebruikt in een real life voorbeeld.

Het is zeker verstandig om meteen met de stof/ het programma aan de slag te gaan. Op deze manier kun je voor jezelf herhalen en staat de werking van het programma en de uitleg van de docent nog vers in je geheugen. Ondanks dat je de readers mee naar huis krijgt en je de online video’s 12 maanden tot je beschikking hebt is het nog steeds van belang om met het programma bezig te blijven. Je bent dan beter in staat om zelf eventuele problemen waar je tegen aan loopt, op te lossen.

De certificaten per programma kun je downloaden als je de online video’s bekeken hebt. Klik op de “Certificaat” knop op de “Mijn Cursussen” pagina van je account. Het certificaat is een bewijs van deelname en afronding die je op je CV kunt zetten. Werkt het onverhoopt niet? Stuur dan even een mailtje naar Stefan.

Door het volgen van de cursussen krijg je automatisch toegang tot online video’s waarin alle cursusonderwerpen op een heldere wijze uitgelegd worden. Het videomateriaal is ingedeeld in overzichtelijke korte video’s. Dit naslagwerk kun je gebruiken om naderhand, in je eigen tempo, de cursus nog eens helemaal of in delen te herhalen. Je kunt via de informatiemail die je voor aanvang van een cursus krijgt, je aanmelden voor de online video’s.

Als je een incompany of privé cursus volgt zit daar standaard toegang tot de online video’s bij inbegrepen. De eerste maanden heb je kosteloos toegang tot het online videomateriaal. Om in te loggen ga je naar de “Mijn Cursussen” pagina. Wil je na de gratis periode nog toegang tot het online leerplatform? Dan kun je deze via factuur verlengen. Bekijk de prijzen en looptijden in de webshop.

Je account wordt meteen geactiveerd nadat je de cursus gekocht hebt in de shop. Lukt het je niet om in te loggen, reset dan je wachtwoord via de Mijn Account pagina. Lukt het daarna nog niet? Stuur Stefan dan even een mailtje.

De programma’s van Adobe zijn de internationale standaard in de vormgeving. Adobe is geliefd bij professionele designers en mediabureau’s door de ongelimiteerde mogelijkheden van de programma’s. Adobe heeft een Software As A Service model. Je betaald een maandbedrag waarmee je toegang krijgt tot alle programma’s, alle mobiele apps, gratis updates en veel meer. Als je ooit met een ontwerper (samen)werkt dan kun je er van uitgaan dat de programma’s van Adobe gebruikt worden.

De programma’s van Affinity worden steeds bekender. Vooral voor kleine zelfstandige die de programma’s niet vaak gebruiken is het in veel gevallen een goed alternatief. Je betaald namelijk maar 1 keer voor een versie van het programma. Je krijgt kleine updates gratis totdat er een grote update uitgebracht wordt. Voor die nieuwe versie moet je weer hetzelfde bedrag betalen. De programma’s bevatten weliswaar minder mogelijkheden maar volstaan vaak wel. Photo is de Affinity’s tegenhanger voor Photoshop en Designer die voor Illustrator. Affinity’s tegenhanger voor InDesign heet Publisher.