fbpx

Avondcursus DTP, kleine groepen, in Eindhoven

Adobe, 4 weken per programma, in totaal 12 weken, in kleine groepen, klassikaal,
in een informele setting leren vormgeven, inclusief toegang tot de online academy,
in samenwerking met Microlab Academy Eindhoven

Adobe DTP Traject avondcursus

In het kort

Dinsdagavond van 18:30 – 21:00
Totaal 12 weken
In Microlab Eindhoven
Klassikale begeleiding

Kleine groepen, maximaal 8 cursisten
Lesreader per programma
Theorie reader en whitepapers
Oefenopdrachten voor thuis

1 jaar gratis toegang tot de academy
Extra vormgevingstips
Begeleiding van ervaren vormgever
Certificaat van deelname

Wachtlijst

Momenteel is er een wachtlijst voor de avondcursussen Adobe DTP. Wil jij graag in de eerstvolgende maand instromen in de avondcursus? Schrijf je dan vrijblijvend in op de wachtlijst. Je krijgt z.s.m. bericht wanneer je kunt starten.

Vragen?

Er zijn nog plekken vrij voor de avondcursussen Adobe DTP. Heb jij interesse (of nog vragen over de avondcursus)? Laat je gegevens achter via het formulier en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

MOMENTEEL NIET BESCHIKBAAR

De avondcursussen zijn momenteel niet beschikbaar. De dagcursussen/ masterclasses zijn wel te boeken als zowel DTP Traject als ook losse cursusdagen per programma.

Voor wie

De avondcursus DTP is ideaal voor studenten, werknemers die niet een hele dag weg kunnen zijn van hun werkzaamheden en mensen die zich meer willen verdiepen in de grafische programma’s uit interesse maar waarbij het weinig raakvlakken heeft met hun baan.

De avondcursus DTP is ideaal voor studenten, werknemers die niet een hele dag weg kunnen zijn van hun werkzaamheden en mensen die zich meer willen verdiepen in de grafische programma’s uit interesse maar waarbij het weinig raakvlakken heeft met hun baan.

Avondcursus Adobe DTP

Een avondcursus DTP omvat de Adobe DTP programma’s; Photoshop, Illustrator en/of InDesign. De meeste mensen volgen dit volledige traject, oftewel alle drie de programma’s, omdat deze programma’s naadloos op elkaar in spelen. Je kunt met deze programma’s bijna alles al maken. Het is niet mogelijk om een enkel programma of twee van de drie programma’s te volgen. Vooral omdat het DTP Traject een compleet beeld van vormgeving en de mogelijkheden geeft. Je ziet echt hoe deze programma’s samenwerken. Daarbij maken wij de commitment naar jou toe om je een goede start te geven, en die commitment vragen we terug in de vorm van het Adobe DTP Traject. Een los programma volgen sluit niet aan bij ons doel om jou zelfstandig te leren creëren.

Looptijd, tijdsduur en groepsgrootte

Je leert een programma in 4 weken tijd, 1 keer per week, op een dinsdagavond, van 18:30 tot 21:00. In totaal ben je 12 weken bezig om alle 3 de programma’s onder de knie te krijgen. Het DTP traject omvat Adobe Photoshop, Adobe Illustrator en Adobe InDesign. De avondcursussen zijn klassikaal in groepen van maximaal 8 personen. De groepen worden niet groter omdat er anders geen individuele aandacht gegeven kan worden. Het minimale aantal cursisten per programma is 2 personen.

Locatie

De avondcursussen Photoshop, Illustrator en InDesign worden gegeven in het Microlab op Strijp-S in Eindhoven. Het Microlab is een co-working community met een uniek uiterlijk. Geen steriele hokjes maar kleurrijke, comfortabele en vooral inspirerende (vergader)ruimtes. Het adres van het Microlab is Kastanjelaan 400, 5616 LZ Eindhoven. Je kunt (betaald) parkeren op het parkeerterrein recht voor het Microlab of aan de aangelegen straat.

Lesopzet avondcursus DTP

Ieder programma, bijvoorbeeld Adobe InDesign, duurt dus 4 weken en de opzet is anders dan menig andere aanbieders. In een avondcursus DTP leer je in de eerste drie weken allerhande technieken en krijg je huiswerk mee naar huis. In de vierde week is er de mogelijkheid om aan de slag te gaan met praktijkvoorbeelden als daar behoefte aan is. Zo leer je niet alleen de technieken, maar leer je ze ook toe te passen in een of meerdere praktijkvoorbeelden.

Benodigdheden

Het is nodig om een eigen laptop mee te nemen met daarop de gewenste programma’s al geïnstalleerd. Neem ook een muis mee. Het werkt niet handig met alleen de trackpad van je laptop. Pen en papier voor notities is aan te raden maar geen vereiste.

Leer zelf vormgeven in een avondcursus bij het Microlab

Lesmateriaal en extra’s

Naast de lessen krijg je een programma reader en toegang tot het online leerplatform. De lesvideo’s bestaan uit video’s over programma technieken en achtergrondinformatie zoals sneltoetsen, algemene aanleverspecificaties en algemene vormgeving. Optioneel kun je aansluitende modules erbij nemen om zo een nog completer beeld te vormen van DTP. Die aansluitende modules zijn modulair af te nemen, bijvoorbeeld extra achtergrondinformatie over kleursystemen, bestandstypes, en raster vs vector of losse praktijkvoorbeelden. Door het modulaire systeem weet je zeker dat je alleen kennis krijgt waar je iets aan hebt. Als je de avondcursus DTP afgerond hebt, staan er ook een aantal oefeningen voor je klaar zodat je bezig kunt blijven.

Docent

Carly geeft met enthousiasme haar ervaring in het vormgeven door tijdens de avondcursussen. Ze is een creatieve duizendpoot met verstand van grafische vormgeving en volgt een creatieve studie aan de wereld gerenommeerde Design Academy Eindhoven.

BOVNL-Creatie-Nest-2018-2019

Interesse in een avondcursus?

Wil je werken aan je creatieve ontwikkeling?
Koop dan de gewenste avondcursus in de Academy Shop.