fbpx

Adobe DTP Cursus

Leer in 3 cursusdagen alle vaardigheden om te kunnen werken met Adobe Photoshop, Illustrator en InDesign In deze DTP cursus volg je alle 3 de cursussen verdeeld over 3 dagen, in te plannen naar wens. Je kunt na het volgen van deze cursus al je online én offline media grafisch vormgeven.

Leer met Photoshop onder andere foto’s retoucheren en bijsnijden, social media visuals opmaken. Leer met Illustrator onder andere vector illustraties tekenen, logo’s maken en aanpassen en infographics opzetten. Met je nieuw vergaarde kennis van InDesign leer je drukwerk op te maken zodat je het aan kunt leveren bij een drukker en hoe je makkelijk online PDF’s kunt realiseren.

Je eigen creativiteit wordt in deze DTP cursus vanzelf aangewakkerd! 🚀

Een greep uit de lesstof

Tijdens de Photoshop cursus behandelen we onder andere:

het werken met lagen en laagstijlen
het werken met Image Adjustments
werken met de verschillende tekstfuncties
het gebruik van het snelmasker
retoucheren met verschillende tools

Voor een uitgebreidere lijst kijk je op de Photoshop cursus pagina.

Tijdens de Illustrator cursus behandelen we onder andere:

de verschillen tussen RGB, CMYK en Pantone, en resoluties
de populairste tools waaronder de Pen Tool
werken met de Pathfinder
exporteren van objecten en artboards
maken van PDF’s
het werken met Image Trace
het maken van een logo
typografie en lettercontouren

Voor een uitgebreidere lijst kijk je op de Illustrator cursus pagina.

Tijdens de InDesign cursus behandelen we onder andere:

de verschillen tussen RGB, CMYK en Pantone, en resoluties
opzetten van marges en kolommen
pagina’s en stramien pagina’s
resolutie, DPI en effectieve PPI
afloop en andere print instellingen
exporteren als hoge resolutie PDF voor een drukker
kleurstalen definiëren
alineastijlen en paragraafstijlen
het plaatsen van afbeeldingen en visuals

Voor een uitgebreidere lijst kijk je op de InDesign cursus pagina.

Tijdens de cursus leren we natuurlijk meer dan in deze opsomming staat. We kijken altijd naar je persoonlijke leerdoelen. Als er behoefte aan is, en de tijd het toe laat, leer je gevorderde technieken en gaan we aan de slag met praktijkvoorbeelden.

Ik leer jou hoe je zelfstandig, met plezier, alle soorten media op kunt maken. Na de masterclasses hebben vormgeving en opmaak geen geheimen meer voor je.

Wat je na het DTP traject o.a. kunt maken

Review

Wat een ontzettend leuke cursus, mede door het enthousiasme van Stefan. Je merkt dat hij jarenlang ervaring heeft met grafisch design. Hij brengt de Adobe pakketten terug tot hun essentie en legt op een eenvoudige manier alles uit met heel veel geduld. Stefan is een ‘mensen-mens’, hij is oprecht in je geïnteresseerd, wat prettig is als je 3 dagen lang met elkaar ‘opgescheept’ zit.

M Martens –  Business Development Assistant bij High Tech Campus Eindhoven – DTP Cursus

Cursusvormen

Videocursus
Volg deze cursus als online videocursus DTP. Je krijgt naast toegang tot het online trainingsmateriaal ook, onder andere, een lesreader in PDF formaat die je voor altijd kunt houden. Je kunt optioneel ook extra readers, whitepapers en praktijkvoorbeelden er bij nemen. De video’s zijn kort, to the point en ingedeeld in overzichtelijke modules.

Avondcursus
De avond cursus DTP vind plaats in Eindhoven i.s.m. Microlab Academy. Je doorloopt een programma in 4 weken, met 1 avond in de week, op dinsdag van 18:30 tot 21:00. De groepsgrootte is ongeveer 6 personen. Minder persoonlijke aandacht maar wel een voordeliger tarief. Lees meer over de avondcursussen.

Dagcursus
De dagcursussen DTP worden gegeven in de vorm van een incompany of privé cursus. De cursus DTP word gegeven bij jou op locatie of in Eindhoven met veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Je leert een programma in 1 dag van 10:00 tot 16:00, waarbij we jouw huisstijl bij het lesmateriaal betrekken. In totaal zijn er dan 3 cursusdagen.

Voorbeeld Video

Bij iedere cursusvorm heb je beschikking tot de online academy met readers, achtergrondinformatie en veel video’s. De lesvideo’s zijn kort van stof om alles zo overzichtelijk mogelijk te houden. Om je een beeld te geven vind je hier een video van de achtergrondinformatie. Kijk voor specifieke voorbeeld video’s op de andere cursus pagina’s.

De Adobe DTP cursus is inclusief

PDF readers
Bij ieder cursusprogramma krijg je een lesreader in PDF formaat. Hierin staat alle informatie die tijdens de cursus behandeld wordt (en meer) en die je nodig hebt om zelf je eigen online en offline media op te maken.

Online Videomateriaal
Je krijgt toegang tot het online leerplatform met in totaal meer dan 400 lesvideo’s waarin alle technieken behandeld worden. Ideaal als naslagwerk na de cursus omdat je op je eigen tempo alle video’s kunt bekijken.

E-Books & Whitepapers
Je kunt video’s en readers over kleurtheorie, algemene aanleverspecificaties, sneltoetsen per programma en praktijkvoorbeelden optioneel erbij nemen als je daar interesse in hebt.

Opdrachten Na De Cursus
Het is belangrijk om na de cursus aan de slag te gaan. Voor vele is het moeilijk om zelf oefenmateriaal te verzinnen. Daarom heb ik een aantal opdrachten gemaakt die je na de cursus kunt maken.

Good To Know

Benodigdheden
Je eigen muis en laptop met daarop de geïnstalleerde Adobe of Affinity software.  Verder beschik je over algemene computervaardigheden zoals klikken en slepen, ongedaan maken en kopiëren/ plakken.

Certificaat
Het is mogelijk om na afloop van de cursus een certificaat te ontvangen. Dit certificaat is een bewijs van deelname. Je kunt je certificaat downloaden vanaf het online leerplatform.

Hoe het werkt

 • 1. Oriëntatie

  Mocht je na het bekijken van de website nog vragen hebben, neem dan vrijblijvend contact op.

 • 2. Inschrijving

  Je wilt jezelf creatief ontwikkelen en koopt een video of avondcursus. Als je een dagcursus wilt, schrijf je jezelf eerst in.

 • 3. Persoonlijke Leerdoelen Dagcursus

  Om de les zo veel mogelijk op jouw wensen in te richten, bel ik je op om je leerdoelen vast te stellen, wat je huidige kennis van het programma is en waar je het programma voor wilt gebruiken. Indien er meerdere cursisten mee doen krijg je een offerte op maat.

 • 4. Cursusdag

  We gaan aan de slag en er is ruimte voor persoonlijke aandacht. We betrekken jouw huisstijl waar mogelijk bij het lesprogramma. Na de cursus ben je in staat om je eigen media vorm te geven.

 • 5. Online Academy

  Je hebt toegang tot de onine academy met in totaal meer dan 500 video’s, e-books, whitepapers en je certificaten.

 • 6. Terugkomdag

  Als je een halve terugkomdag erbij geboekt hebt kom ik na een aantal weken bij je langs om al je persoonlijke vraagstukken te behandelen en je verder op weg te helpen.