fbpx

Creëer je eigen media

Leer in 3 uitgebreide videocursussen alle vaardigheden om te kunnen werken met Affinity Photo, Designer en Publisher. In deze DTP cursus volg je alle 3 de cursussen verdeeld over 3 dagen, in te plannen naar wens.

Je kunt na het volgen van deze cursus:
  met Affinity Photo je social media visuals grafisch vormgeven, foto’s retoucheren en aanpassen, je eigen producten ontwerpen en bijkleuren en natuurlijk je foto’s bewerken en bijsnijden.

met Designer kun je onder andere vector illustraties tekenen, logo’s maken, infographics opzetten en je media vormgeven. Veel mensen denken dat je al moet beschikken over eventueel tekentalent, maar niets is minder waar. Basisvormen herkennen in een illustratie helpt je meer dan tekentalent zal doen.

met je nieuw vergaarde kennis van Publisher leer je ook het drukklaar maken van je zelf gemaakte flyer, poster, visitekaartje, boek, vlaggetjes en alle andere (print) media in PDF vorm. Je eigen creativiteit wordt vanzelf aangewakkerd!

Een greep uit de lesstof

Tijdens de Photo cursus behandelen we onder andere:

het werken met lagen en laagstijlen
het werken met Image Adjustments
werken met de verschillende tekstfuncties
het gebruik van het snelmasker
retoucheren met verschillende tools

Voor een uitgebreidere lijst kijk je op de Photo cursus pagina.

Tijdens de Designer cursus behandelen we onder andere:

de verschillen tussen RGB, CMYK en Pantone, en resoluties
de populairste tools waaronder de Pen Tool
werken met de Pathfinder
exporteren van objecten en artboards
maken van PDF’s
het maken van een logo
typografie en lettercontouren

Voor een uitgebreidere lijst kijk je op de Designer cursus pagina.

Tijdens de Publisher cursus behandelen we onder andere:

de verschillen tussen RGB, CMYK en Pantone, en resoluties
opzetten van marges en kolommen
pagina’s en stramien pagina’s
resolutie, DPI en effectieve PPI
afloop en andere print instellingen
exporteren als hoge resolutie PDF voor een drukker
kleurstalen definiëren
alineastijlen en paragraafstijlen
het plaatsen van afbeeldingen en visuals

Voor een uitgebreidere lijst kijk je op de Publisher cursus pagina.

Wat je na het Affinity DTP traject o.a. kunt maken

Review

“De uitleg over het gehele DTP traject is helder, en bovendien zorgen de online video’s voor een onmisbare vraagbaak. En, staat er een bepaalde video-uitleg niet bij, dan maakt Stefan die, op maat dus. Voor wie het DTP-traject meer in de vingers wil krijgen, raad ik deze cursus zeker aan.”

A van Hoof – Redacteur

Waarom Affinity?

Affinity is de enige waardige tegenhanger van Adobe. Waarom? Omdat ze zelfstandig een volledig DTP pakket aanbieden van drie programma’s (Photo, Designer en Publisher) die nog beter samenwerken dan de programma’s van Adobe. Daar komt nog eens bij dat je de programma’s koopt voor een eenmalig bedrag, waarna je ze levenslang kunt gebruiken. Terwijl je bij Adobe vast zit aan een duur maandabonnement. Niet gek dus dat Affinity ontzettend snel terrein wint op het gebied van fotobewerking & grafische vormgeving. Ontketen je creativiteit (want ook jij hebt dat in je) en ontdek de mogelijkheden die Affinity je biedt!

Voorbeeld Video

Bij iedere cursusvorm heb je beschikking tot de online academy met readers, achtergrondinformatie en veel video’s. De lesvideo’s zijn kort van stof om alles zo overzichtelijk mogelijk te houden. Om je een beeld te geven vind je hier een video van de achtergrondinformatie. Kijk voor specifieke voorbeeld video’s op de andere cursus pagina’s.

De Affinity DTP cursus is inclusief

PDF readers
Bij ieder cursusprogramma krijg je een lesreader in PDF formaat. Hierin staat alle informatie die tijdens de cursus behandeld wordt (en meer) en die je nodig hebt om zelf je eigen online en offline media op te maken.

Online Videomateriaal
Je krijgt toegang tot het online leerplatform met in totaal meer dan 400 lesvideo’s waarin alle technieken behandeld worden. Ideaal als naslagwerk na de cursus omdat je op je eigen tempo alle video’s kunt bekijken.

E-Books & Whitepapers
Je kunt video’s en readers over kleurtheorie, algemene aanleverspecificaties, sneltoetsen per programma en praktijkvoorbeelden optioneel erbij nemen als je daar interesse in hebt.

Opdrachten Na De Cursus
Het is belangrijk om na de cursus aan de slag te gaan. Voor vele is het moeilijk om zelf oefenmateriaal te verzinnen. Daarom heb ik een aantal opdrachten gemaakt die je na de cursus kunt maken.

BOVNL-Creatie-Nest-2018-2019

Kies voor creatieve ontwikkeling

Good To Know

Benodigdheden
Je eigen muis en laptop met daarop de geïnstalleerde Adobe of Affinity software.  Verder beschik je over algemene computervaardigheden zoals klikken en slepen, ongedaan maken en kopiëren/ plakken.

Certificaat
Het is mogelijk om na afloop van de cursus een certificaat te ontvangen. Dit certificaat is een bewijs van deelname. Je kunt je certificaat downloaden vanaf het online leerplatform.

Hoe het werkt

 • 1. Oriëntatie

  Mocht je na het bekijken van de website nog vragen hebben, neem dan vrijblijvend contact op.

 • 2. Inschrijving

  Je wilt jezelf creatief ontwikkelen en koopt de videocursus.

 • 3. Online Academy

  Je hebt toegang tot de onine academy met in totaal meer dan 500 video’s, e-books, whitepapers en je certificaten.

 • 4. Cursusdag

  Je gaat aan de slag en na de cursus ben je in staat om je eigen media vorm te geven.

Mijn doel is om jou zo efficiënt mogelijk te laten starten met de programma’s zodat jij vertrouwen krijgt in het programma en jezelf. Niets is zo leuk als je eigen creativiteit ontdekken, en ik help je daar graag bij.