fbpx

Cursus Affinity Photo 2

Een concurrent van Adobe: Affinity Photo van het bedrijf Serif. Dit programma kan niet alles wat Adobe Photoshop kan, maar wat het doet, doet het goed. En dat is fotobewerking. Waar je bij Adobe een maandbedrag betaald, koop je bij Affinity eenmalig het programma. Voor veel cursisten is dat een fijn idee. Het vergeten voordeel weliswaar is dat je bij Adobe continue updates krijgt, waar dat bij Affinity (vooralsnog) niet zo is. Maar als je nu vooral foto’s moet bewerken dan is Affinity toch een heel sterk alternatief.

Een greep uit de lesstof

Stap 1 is de layout van Photo, de bijbehorende gereedschappen, vensters en hoe je dit naar je hand kunt zetten.

We gaan nieuwe documenten aanmaken, wat nodig is voor social media templates, website headers of andere composities. We exporteren onze visuals en foto’s op verschillende manieren waaronder via de Export Persona.

We gaan kijken naar lagen: de basis van je document. We werken met het lagen venster, dekking, vulling, overvloeimodussen, effecten en hoe we lagen kunnen transformeren. We gaan aan de slag om selecties te maken; een basis handeling binnen Affinity Photo.

Je leert vullen met een effen kleur, een kleur verloop en om een huisstijl terug te laten komen aan de hand van geometrische vormen.

Retoucheer oneffenheden in foto’s met de retoucheer gereedschappen en de Inpainting functie. Met behulp van aanpassingslagen gaan we de kleuren in onze foto’s bewerken.

 

We gaan foto’s uitsnijden en bijsnijden. We bewerken zowel het document als het canvas.

Je leert met laageffecten en Live Filters je document een ander uiterlijk en diepte te geven.

We ontdekken de tekstmogelijkheden van Photo, zoals Artistic Text, Frame Text en de bijbehorende tekst vensters.

We gaan werken met het snelmasker om onze selecties te verfijnen, knipmaskers om de zichtbaarheid van afbeeldingen te beperken en laagmaskers om complexere vormen te realiseren.

Je leert werken met Symbols, Snapshots, Assets en Tekststijlen zodat je document er conform huisstijl uit ziet.

Tijdens de cursus leren we natuurlijk meer dan in deze opsomming staat. Als er behoefte aan is, en de tijd het toe laat, leer je gevorderde technieken en gaan we aan de slag met praktijkvoorbeelden.

Wat je na de cursus Photo o.a. kunt maken

Review

Stefan legt gestructureerd en met geduld de lesstof uit. Je merkt aan alles dat hij een ruime ervaring ín en passie vóór vormgeving heeft. Los van het vakinhoudelijke is Stefan ook gewoon een erg aardig persoon, ook niet onbelangrijk. Lang verhaal kort, Creatie Nest is een aanrader!”

K van der Bij – Allianz Worldwide

Cursusvormen

Videocursus
Volg deze cursus als online videocursus Photo. Je krijgt naast toegang tot het online trainingsmateriaal ook, onder andere, een lesreader in PDF formaat die je voor altijd kunt houden. Je kunt optioneel ook extra readers, whitepapers en praktijkvoorbeelden er bij nemen. De video’s zijn kort, to the point en ingedeeld in overzichtelijke modules.

Dagcursus
De dagcursussen Photo worden gegeven in de vorm van een incompany of privé cursus. De cursus Photo word gegeven bij jou op locatie of in Eindhoven met veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Je leert een programma in 1 dag van 10:00 tot 16:00, waarbij we jouw huisstijl bij het lesmateriaal betrekken.

Voorbeeld Video

Bij iedere cursusvorm heb je beschikking tot de online academy met readers, achtergrondinformatie en veel video’s. De lesvideo’s zijn kort van stof om alles zo overzichtelijk mogelijk te houden. Om je een beeld te geven vind je hier een video van de Photo cursus.

De Photo cursus is inclusief

PDF readers
Bij ieder cursusprogramma krijg je een lesreader in PDF formaat. Hierin staat alle informatie die tijdens de cursus behandeld wordt (en meer) en die je nodig hebt om zelf je eigen online en offline media op te maken.

Online Videomateriaal
Je krijgt toegang tot het online leerplatform met in totaal meer dan 400 lesvideo’s waarin alle technieken behandeld worden. Ideaal als naslagwerk na de cursus omdat je op je eigen tempo alle video’s kunt bekijken.

E-Books & Whitepapers
Je kunt video’s en readers over kleurtheorie, algemene aanleverspecificaties, sneltoetsen per programma en praktijkvoorbeelden optioneel erbij nemen als je daar interesse in hebt.

Opdrachten Na De Cursus
Het is belangrijk om na de cursus aan de slag te gaan. Voor vele is het moeilijk om zelf oefenmateriaal te verzinnen. Daarom heb ik een aantal opdrachten gemaakt die je na de cursus kunt maken.

Good To Know

Benodigdheden
Je eigen muis en laptop met daarop de geïnstalleerde Adobe of Affinity software.  Verder beschik je over algemene computervaardigheden zoals klikken en slepen, ongedaan maken en kopiëren/ plakken.

Certificaat
Het is mogelijk om na afloop van de cursus een certificaat te ontvangen. Dit certificaat is een bewijs van deelname. Je kunt je certificaat downloaden vanaf het online leerplatform.

Hoe het werkt

 • 1. Oriëntatie

  Mocht je na het bekijken van de website nog vragen hebben, neem dan vrijblijvend contact op.

 • 2. Inschrijving

  Je wilt jezelf creatief ontwikkelen en koopt een video of avondcursus. Als je een dagcursus wilt, schrijf je jezelf eerst in.

 • 3. Persoonlijke Leerdoelen Dagcursus

  Om de les zo veel mogelijk op jouw wensen in te richten, bel ik je op om je leerdoelen vast te stellen, wat je huidige kennis van het programma is en waar je het programma voor wilt gebruiken. Indien er meerdere cursisten mee doen krijg je een offerte op maat.

 • 4. Cursusdag

  We gaan aan de slag en er is ruimte voor persoonlijke aandacht. We betrekken jouw huisstijl waar mogelijk bij het lesprogramma. Na de cursus ben je in staat om je eigen media vorm te geven.

 • 5. Online Academy

  Je hebt toegang tot de onine academy met in totaal meer dan 500 video’s, e-books, whitepapers en je certificaten.

 • 6. Terugkomdag

  Als je een halve terugkomdag erbij geboekt hebt kom ik na een aantal weken bij je langs om al je persoonlijke vraagstukken te behandelen en je verder op weg te helpen.