fbpx

Cursus Affinity Publisher 2

Affinity Publisher is het laatste paradepaardje van Serif, de makers van de Affinity programma’s. Met de komst van Publisher hebben ze een sterk DTP pakket in handen. En is het de eerste serieuze concurrent van Adobe sinds jaren. Met Affinity Publisher kun je bijna alles wat je met Adobe InDesign ook kan. En voor de meeste gebruikers is dit meer dan voldoende. Met Affinity Publisher maak je printmedia op zoals visitekaartjes, posters, flyers, brochures, magazines en briefpapier.

Een greep uit de lesstof

We starten met de layout van InDesign, de bijbehorende gereedschappen, vensters en de werkruimte. We maken een nieuw document aan en werken verder uit een bestaand document.

Affinity heeft iets revolutionairs in handen met StudioLink. Hiermee kun je in 1 programma al je Photo, Designer en Publisher handelingen uitvoeren. We gaan hier mee aan de slag als je alle 3 de programma’s hebt.

We gaan ons bezig houden met de bekendste drukwerkbegrippen en aanleverspecificaties. Na de cursus weet jij alles van afloop, marges, resoluties, CMYK en DPI/PPI.

We gaan kijken naar lagen: de basis van je document. We werken met het lagen venster, dekking, overvloeimodussen, effecten en hoe we lagen kunnen transformeren.

Je leert om vormen te vullen met een effen kleur en een verloop van kleur. Of het nu gaat om een CMYK of Pantone kleur gaat. Je leert om deze kleuren vast te zetten in een kleurenstaal in je document en in Adobe Cloud.

Je leert hoe je het beste met afbeeldingen om kunt gaan en hoe je deze gegarandeerd scherp kunt laten afdrukken. Je leert ook hoe je InDesign voor je kunt laten werken om aan te geven wanneer een afbeelding niet scherp is.

We ontdekken de vele tekstmogelijkheden van InDesign en de bijbehorende tekst vensters. Zo gaan we aan de slag met tekststijlen zodat je later alles makkelijk aan kunt passen.

Een document heeft meestal meerdere pagina’s. We gaan pagina’s aanmaken en bewerken. Je leert om gebruik te maken van stramien/ sjabloon pagina’s zodat InDesign het jou makkelijk maakt.

Je leert op een aantal verschillende manieren je document te exporteren naar pdf, jpg, png en naar een pakket waar alle gebruikte media staan. Voor we gaan exporteren laten we InDesign checken of er fouten in je document zitten zodat je die tijdig op kunt lossen.

Je leert op een aantal verschillende manieren je document te exporteren naar pdf, jpg, png en naar een pakket waar alle gebruikte media staan. Voor we gaan exporteren laten we InDesign checken of er fouten in je document zitten zodat je die tijdig op kunt lossen.

Tijdens de cursus leren we natuurlijk meer dan in deze opsomming staat. Als er behoefte aan is, en de tijd het toe laat, leer je gevorderde technieken en gaan we aan de slag met praktijkvoorbeelden.

Wat je na de cursus Publisher o.a. kunt maken

Review

Als je met Photoshop aan de slag wilt maar niet zo goed weet hoe het werkt, welke tools handig zijn om te gebruiken en hoe het efficiënt kan, dan moet je Stefan hebben.

A Brandes – E-commerce Content Marketeer bij Intratuin NL

Cursusvormen

Videocursus
Volg deze cursus als online videocursus Publisher. Je krijgt naast toegang tot het online trainingsmateriaal ook, onder andere, een lesreader in PDF formaat die je voor altijd kunt houden. Je kunt optioneel ook extra readers, whitepapers en praktijkvoorbeelden er bij nemen. De video’s zijn kort, to the point en ingedeeld in overzichtelijke modules.

Dagcursus
De dagcursussen Publisher worden gegeven in de vorm van een incompany of privé cursus. De cursus Publisher word gegeven bij jou op locatie of in Eindhoven met veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Je leert een programma in 1 dag van 10:00 tot 16:00, waarbij we jouw huisstijl bij het lesmateriaal betrekken.

Voorbeeld Video

Bij iedere cursusvorm heb je beschikking tot de online academy met readers, achtergrondinformatie en veel video’s. De lesvideo’s zijn kort van stof om alles zo overzichtelijk mogelijk te houden. Om je een beeld te geven vind je hier een video van de Publisher cursus.

De Publisher cursus is inclusief

PDF readers
Bij ieder cursusprogramma krijg je een lesreader in PDF formaat. Hierin staat alle informatie die tijdens de cursus behandeld wordt (en meer) en die je nodig hebt om zelf je eigen online en offline media op te maken.

Online Videomateriaal
Je krijgt toegang tot het online leerplatform met in totaal meer dan 400 lesvideo’s waarin alle technieken behandeld worden. Ideaal als naslagwerk na de cursus omdat je op je eigen tempo alle video’s kunt bekijken.

E-Books & Whitepapers
Je kunt video’s en readers over kleurtheorie, algemene aanleverspecificaties, sneltoetsen per programma en praktijkvoorbeelden optioneel erbij nemen als je daar interesse in hebt.

Opdrachten Na De Cursus
Het is belangrijk om na de cursus aan de slag te gaan. Voor vele is het moeilijk om zelf oefenmateriaal te verzinnen. Daarom heb ik een aantal opdrachten gemaakt die je na de cursus kunt maken.

Good To Know

Benodigdheden
Je eigen muis en laptop met daarop de geïnstalleerde Adobe of Affinity software.  Verder beschik je over algemene computervaardigheden zoals klikken en slepen, ongedaan maken en kopiëren/ plakken.

Certificaat
Het is mogelijk om na afloop van de cursus een certificaat te ontvangen. Dit certificaat is een bewijs van deelname. Je kunt je certificaat downloaden vanaf het online leerplatform.

Hoe het werkt

 • 1. Oriëntatie

  Mocht je na het bekijken van de website nog vragen hebben, neem dan vrijblijvend contact op.

 • 2. Inschrijving

  Je wilt jezelf creatief ontwikkelen en koopt een video of avondcursus. Als je een dagcursus wilt, schrijf je jezelf eerst in.

 • 3. Persoonlijke Leerdoelen Dagcursus

  Om de les zo veel mogelijk op jouw wensen in te richten, bel ik je op om je leerdoelen vast te stellen, wat je huidige kennis van het programma is en waar je het programma voor wilt gebruiken. Indien er meerdere cursisten mee doen krijg je een offerte op maat.

 • 4. Cursusdag

  We gaan aan de slag en er is ruimte voor persoonlijke aandacht. We betrekken jouw huisstijl waar mogelijk bij het lesprogramma. Na de cursus ben je in staat om je eigen media vorm te geven.

 • 5. Online Academy

  Je hebt toegang tot de onine academy met in totaal meer dan 500 video’s, e-books, whitepapers en je certificaten.

 • 6. Terugkomdag

  Als je een halve terugkomdag erbij geboekt hebt kom ik na een aantal weken bij je langs om al je persoonlijke vraagstukken te behandelen en je verder op weg te helpen.