fbpx

Cursus Affinity Designer 2

Serif, de maker van Affinity, heeft een alternatief voor Adobe Illustrator, namelijk Affinity Designer. Net zoals Illustrator kun je met Affinity Designer zogeheten ‘vector artwork’ maken. Bijvoorbeeld logo’s, illustraties en infographics. Alhoewel Affinity zich met dit programma meer richt op de professionele creatieve professionals is het ook voor starters een zeer interessant programma.

Een greep uit de lesstof

Als eerste behandelen we de layout van Designer, de bijbehorende gereedschappen, vensters, werkruimte en de tekengebieden. We maken een nieuw document aan en ondervinden wat vector precies inhoud.

We gaan vormen maken en nieuwe vormen creëren met de Pathfinder. Je leert werken met het potlood, penseel en het pennetje.

We gaan kijken naar lagen: de basis van je document. We werken met het lagen venster, dekking, overvloeimodussen, effecten en hoe we lagen kunnen transformeren.

Je leert om vormen te vullen met een effen kleur en een verloop van kleur. Je leert om deze kleuren vast te zetten in een kleurenstaal.

We gaan afbeeldingen gebruiken en deze overtrekken naar vector.

We ontdekken de tekstmogelijkheden van Designer en de bijbehorende tekst vensters. Daarbij laten we tekst op en om een vorm heen lopen, wat veel voorkomt bij logo’s.

Je leert op een aantal verschillende manieren je artwork op schaal te exporteren naar pdf, eps, jpg en png. Zo maken we bijvoorbeeld gebruik van het Export Persona.

Je leert werken met Symbols, Snapshots, Assets en Tekststijlen zodat je document er conform huisstijl uit ziet.

Tijdens de cursus leren we natuurlijk meer dan in deze opsomming staat. Als er behoefte aan is, en de tijd het toe laat, leer je gevorderde technieken en gaan we aan de slag met praktijkvoorbeelden.

Wat je na de cursus Designer o.a. kunt maken

Review

Tijdens deze lesdag is er een wereld voor me open gegaan. Ik had nul ervaring maar kan na deze verhelderende dag wel zeggen dat ik het programma in de basis snap en al aardig uit de voeten kan. Stefan geeft ontzettend leuk les en heeft een leerzaam programma in elkaar gezet. Een echte aanrader!

I Hamelink – Strategy | Brand & Identity | Digital | PR | Content & Creation

Cursusvormen

Videocursus
Volg deze cursus als online videocursus Designer. Je krijgt naast toegang tot het online trainingsmateriaal ook, onder andere, een lesreader in PDF formaat die je voor altijd kunt houden. Je kunt optioneel ook extra readers, whitepapers en praktijkvoorbeelden er bij nemen. De video’s zijn kort, to the point en ingedeeld in overzichtelijke modules.

Dagcursus
De dagcursussen Designer worden gegeven in de vorm van een incompany of privé cursus. De cursus Designer word gegeven bij jou op locatie of in Eindhoven met veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Je leert een programma in 1 dag van 10:00 tot 16:00, waarbij we jouw huisstijl bij het lesmateriaal betrekken.

Voorbeeld Video

Bij iedere cursusvorm heb je beschikking tot de online academy met readers, achtergrondinformatie en veel video’s. De lesvideo’s zijn kort van stof om alles zo overzichtelijk mogelijk te houden. Om je een beeld te geven vind je hier een video van de Designer cursus.

De Designer cursus is inclusief

PDF readers
Bij ieder cursusprogramma krijg je een lesreader in PDF formaat. Hierin staat alle informatie die tijdens de cursus behandeld wordt (en meer) en die je nodig hebt om zelf je eigen online en offline media op te maken.

Online Videomateriaal
Je krijgt toegang tot het online leerplatform met in totaal meer dan 400 lesvideo’s waarin alle technieken behandeld worden. Ideaal als naslagwerk na de cursus omdat je op je eigen tempo alle video’s kunt bekijken.

E-Books & Whitepapers
Je kunt video’s en readers over kleurtheorie, algemene aanleverspecificaties, sneltoetsen per programma en praktijkvoorbeelden optioneel erbij nemen als je daar interesse in hebt.

Opdrachten Na De Cursus
Het is belangrijk om na de cursus aan de slag te gaan. Voor vele is het moeilijk om zelf oefenmateriaal te verzinnen. Daarom heb ik een aantal opdrachten gemaakt die je na de cursus kunt maken.

Good To Know

Benodigdheden
Je eigen muis en laptop met daarop de geïnstalleerde Adobe of Affinity software.  Verder beschik je over algemene computervaardigheden zoals klikken en slepen, ongedaan maken en kopiëren/ plakken.

Certificaat
Het is mogelijk om na afloop van de cursus een certificaat te ontvangen. Dit certificaat is een bewijs van deelname. Je kunt je certificaat downloaden vanaf het online leerplatform.

Hoe het werkt

 • 1. Oriëntatie

  Mocht je na het bekijken van de website nog vragen hebben, neem dan vrijblijvend contact op.

 • 2. Inschrijving

  Je wilt jezelf creatief ontwikkelen en koopt een video of avondcursus. Als je een dagcursus wilt, schrijf je jezelf eerst in.

 • 3. Persoonlijke Leerdoelen Dagcursus

  Om de les zo veel mogelijk op jouw wensen in te richten, bel ik je op om je leerdoelen vast te stellen, wat je huidige kennis van het programma is en waar je het programma voor wilt gebruiken. Indien er meerdere cursisten mee doen krijg je een offerte op maat.

 • 4. Cursusdag

  We gaan aan de slag en er is ruimte voor persoonlijke aandacht. We betrekken jouw huisstijl waar mogelijk bij het lesprogramma. Na de cursus ben je in staat om je eigen media vorm te geven.

 • 5. Online Academy

  Je hebt toegang tot de onine academy met in totaal meer dan 500 video’s, e-books, whitepapers en je certificaten.

 • 6. Terugkomdag

  Als je een halve terugkomdag erbij geboekt hebt kom ik na een aantal weken bij je langs om al je persoonlijke vraagstukken te behandelen en je verder op weg te helpen.