fbpx

Wat is er nieuw in Affinity Publisher

Afgelopen week heeft Affinity een grote nieuwe update uitgebracht voor de drie DTP programma’s. Met de gratis update naar versie 1.8 komen naast vele verbeteringen ook handige nieuwe functies. Welke functies? Hierbij een opsomming voor specifiek Affinity Publisher.

Wat is er nieuw in Affinity Publisher

1. Werken met Adobe InDesign bestanden: Een van de meest gevraagde functies voor Affinity Publisher is nu beschikbaar. namelijk de mogelijkheid om IDML (InDesign Markup Language) bestanden te importeren. Dit betekent dat je InDesign documenten nu rechtstreeks naar Affinity Publisher kunt migreren. Je daarnaast ook kunt IDML pagina’s selectief plaatsen alsof het ook afbeeldingen zijn.

2. De langverwachte preflight: Hetgeen echt een gemis was in Affinity Publisher is een automatische check of er tekstverloop was en of afbeeldingen scherp genoeg afgedrukt worden: het Preflight venster. Eenvoudige navigatie naar probleemgebieden, gecentraliseerd probleembeheer en aanpasbare preflight profielen.

3. Slimme stramien pagina’s: Je hebt in Affinity Publisher 1.8 nu de optie om toegevoegde tekst en afbeeldingen te behouden als je een ander stramien op een pagina zet. De tekst en afbeeldingen die op een pagina staan worden verplaatst naar de tekstkaders en afbeeldingskader van het nieuwe stramien.

4. Verzamel gekoppelde afbeeldingen: Maak je Publisher project overdraagbaar door gekoppelde bronnen (afbeeldingen of documenten) te verzamelen in een enkele map. De koppeling wordt daarbij behouden. Zip je document en de bijbehorende map met verzamelde afbeeldingen om deze te versturen of te bewaren.

5. Verbeterd dialoogvenster voor nieuw documenten: Een nieuwe functie in alle Affinity programma’s is het opnieuw ontworpen dialoogvenster voor het aanmaken van een nieuw document. Er zijn categorieën toegevoegd met algemene voorinstellingen en een gloednieuw template gedeelte. Elk Affinity Publisher project kan nu worden opgeslagen als een Publisher sjabloonbestand (.aftemplate). Je kunt zelfs je sjablonen weergeven in het “Nieuw document” venster vanuit een sjablooncategorie. Je kunt iedere map targeten die vol staat met Publisher sjabloonbestanden.

En verder nog deze updates aan Affinity Publisher 1.8:

  • Publisher documenten samenvoegen
  • .xslx importeren vanuit Microsoft Excel, Apple Numbers en LibreOffice Calc
  • Mogelijkheid om miniaturen van stramienpagina’s opnieuw te rangschikken in het pagina’s venster
  • Nieuw anker venster voor beter ankerbeheer en creatie
  • Nieuwe opties voor inspringen / uitspringende alinea’s
  • Apple-sneltoetsen (voor tekstbewerking)
  • Meer controle bij het wijzigen van het formaat van een stramienpagina
  • Presenteer ingesloten / gekoppelde documenten in verschillende paginakaders
  • PANTONE Color Bridge en PANTONE Formula Guide Solid paletten zijn bijgewerkt naar de nieuwste versies.

Aan de slag

Benieuwd hoe deze verbeteringen en functies precies werken en hoe je ze als marketeer of communicatiespecialist kunt toepassen binnen je werkzaamheden? Kijk dan eens  bij de Affinity Publisher cursus.

© afbeeldingen 1 t/m 5: Affinity

Gerelateerde berichten
Creatie-Nest-Cursus-Affinity-Publisher-DTP
Creatie-Nest-Cursus-Affinity-Publisher-DTP