fbpx

Font Identificatie

Ik kom vaak lettertypes (fonts) tegen die ik erg mooi vind en die ik zelf zou willen gebruiken in mijn eigen project(en). Tegenwoordig zijn er online handige tools om een font te identificeren. Hier bespreek ik twee grote websites.

WhatTheFont
WhatTheFont was voorheen alleen een website maar tegenwoordig hebben ze ook een app voor op je smartphone. Op myfonts.com/WhatTheFont.com kun je een afbeelding met tekst uploaden. WhatTheFont gaat dan kijken welk lettertype het is. Het werkt het beste als er veel contrast tussen tekst en achtergrond zit. Bijvoorbeeld zwarte tekst op witte achtergrond. Het is niet altijd een perfecte match en als het dat wel is, moet je vaak betalen voor het lettertype. Wat ik dan zou doen is de naam van je zojuist gevonden lettertype googlen met de tekst ‘free’ erachter. Vaak geeft dat goede resultaten.

Font Squirrel
Font Squirrel heb ik eerder al als tip aangegeven omdat je hier veel lettertypes kunt downloaden. Ze hebben net als WhatTheFont ook een identificatie module op fontsquirrel.com/matcherator. Ook hier geld de regel: hoe meer contrast tussen tekst en achtergrond, hoe beter hij het lettertype kan herkennen.

Voilà, twee manieren om fonts te identificeren om je projecten nog unieker te maken.

Gerelateerde berichten
Creatie-Nest-Cursus-Affinity-Publisher-DTP
Creatie-Nest-Cursus-Affinity-Publisher-DTP