fbpx

Envato Market

Soms heb je geen inspiratie om tot een geweldig idee te komen. Of om in ieder geval een begin te maken. Maar het kan ook voorkomen dat je zelf geen creatieve vormgever bent maar wel behendig bent in het aanpassen van bestaande ontwerpen. Online zijn er oneindig veel websites waar je terecht kunt voor inspiratie of kant en klare producten. Daardoor zie je soms door de bomen het bos niet meer. Uiteindelijk wil je wel een kwalitatief product downloaden of kopen. Maar als je door de bomen het bos niet meer ziet, hoe weet je dan waar je zijn moet?

Het antwoord op die vraag is: Envato Market. Envato Market is een verzamelnaam waar verschillende websites onder vallen, elk met hun eigen onderwerp. Vormgevers van over de hele wereld maken producten, sjablonen en templates, die ze hier te koop aanbieden. Onder de Envato marketplace vallen de websites;

themeforest.net – hier kun je terecht voor alles wat met een website te maken heeft. Koop hier je kant en klare WordPress themes, HTML pagina’s, landingspagina’s, email marketing sjablonen, CMS thema’s en Photoshop ontwerpen gericht op online media.

codecanyon.net – waar je stukken programmeer code kunt kopen in de vorm van plugins of losse objecten. Waar themeforest hele thema’s en pagina’s aanbiedt, kun je bij codecanyon terecht voor losse onderdelen van een thema of webpagina.

videohive.net – in dit onderdeel van de Envato Market kun je terecht voor alles wat te maken heeft met bewegend beeld. Van video stock materiaal tot video effecten.

audiojungle.net – vind hier alles wat te maken heeft met audio en muziek stukken. Royalty vrij.

graphicriver.net – dé site waar ik heen ga als ik zelf even inspiratie nodig heb. Op graphicriver vind je, op het moment van dit schrijven, meer dan 640,000 bestanden om te kopen. Je vind hier alles wat met visuals, drukwerk en ontwerpen te maken heeft. Denk aan onder andere logo’s, brochures, visitekaartjes, vector graphics, lettertypes en presentaties.

photodune.net – de stock foto variant van Envato. Hier vind je royalty vrije stock foto’s.

3docean.net – alles wat met 3D te maken heeft kun je hier kopen. Van 3D models tot CG textures.

Ik gebruik de Envato Marketplace vooral als inspiratiebron. Met bijvoorbeeld 20,296 brochure sjablonen, van verschillende vormgevers met ieder zijn eigen ontwerpstijl, is het een grote databank om weer fris naar een nieuw project te kijken. Het zou zonde zijn om het wiel telkens opnieuw uit te vinden. Daarbij heb je vaak input nodig om weer output te kunnen leveren. En daarvoor is de Envato Market ideaal.

Gerelateerde berichten
Creatie-Nest-Cursus-Affinity-Publisher-DTP
Creatie-Nest-Cursus-Affinity-Publisher-DTP