fbpx

Nieuw bij Creatie Nest: cursussen Affinity Photo & Affinity Designer

Adobe is al jaren marktleider op het gebied van grafische vormgevingsprogramma’s. En niet zonder reden. Adobe’s aanbod is door ge-evolueerd naar ontzettend krachtige applicaties op het gebied van onder andere web, print, beeld en video. Concurrentie is er altijd en zo ook op het gebied van fotobewerking en vector illustraties. Een naam die men veel hoort als goed alternatief is Affinity Photo (fotobewerking) en Affinity Designer (vector).

Affinity Photo
Met Adobe Photoshop kun je meer dan alleen foto’s bewerken. Het is een ontzettend krachtige applicatie waar je ook animated gif-jes mee kunt maken, video’s kun bewerken, aan een 3D model kunt werken en je kunt er in schilderen. Daarbij zit er een koppeling naar alle andere Adobe pakketten. Zo kun je bijvoorbeeld logo’s, kleuren, afbeeldingen en tekststijlen onderling tussen de programma’s uitwisselen.

Toch is er een geduchte concurrent: Affinity Photo van het bedrijf Serif. Dit programma kan niet alles wat Adobe Photoshop kan, maar wat het doet, doet het goed. En dat is fotobewerking. Waar je bij Adobe een maandbedrag betaald, koop je bij Affinity eenmalig het programma. Voor veel cursisten is dat een fijn idee. Het vergeten voordeel weliswaar is dat je bij Adobe continue updates krijgt, waar dat bij Affinity (vooralsnog) niet zo is. Maar als je nu vooral foto’s moet bewerken dan is Affinity toch een sterk alternatief.

Affinity Designer
Serif heeft ook een tegenhanger voor Adobe Illustrator, namelijk Affinity Designer. Net zoals Illustrator kun je met Affinity Designer zogeheten ‘vector artwork’ maken. Bijvoorbeeld logo’s, illustraties en infographics. Alhoewel Affinity zich met dit programma meer richt op de professionele creatieve professionals is het ook voor andere een interessant programma.

Meer informatie
Neem contact op voor meer informatie over de cursussen Affinity Photo en Affinity Designer en wanneer deze van start gaan.

Gerelateerde berichten
Creatie-Nest-Cursus-Affinity-Publisher-DTP
Creatie-Nest-Cursus-Affinity-Publisher-DTP