fbpx

Basiscursussen: ideaal voor de marketing communicatie medewerker

Tegenwoordig wordt er door werkgevers vanuit gegaan dat iedereen in de communicatie en marketing wereld verstand heeft van vormgeving. Of op zijn minst van de drie grote Adobe programma’s; Photoshop, Illustrator en InDesign. Toch blijkt in realiteit dat veel communicatie en marketing medewerkers deze kennis missen. Met een cursus van Creatie Nest leer je in no time de basiskennis om zo een streepje voor te hebben op je CV. En de meeste cursisten hebben er privé ook iets aan.

In-house vormgever
Cursisten die werkzaam zijn in de MarCom wereld, zijn vaak afhankelijk van de in-house vormgever. Zeker als ze geen kennis hebben van de Adobe programma’s. Soms zelfs van een extern design bureau. De in-house vormgever heeft het vaak druk met meerdere projecten. Om de druk weg te nemen volgen veel MarCom medewerkers een cursus. Zo kun je bijvoorbeeld zelf afbeeldingen bewerken en uitsnijden met Photoshop, brochures en folders aanpassen en nieuwe documenten maken met InDesign, een infographic maken of een logo omzetten met Illustrator.

Extern bureau
Vaak lopen de kosten als snel op als het werk bij een extern design bureau wordt neergelegd. Soms moet je ook nog eens afwachten of het gevraagde materiaal op tijd binnen is en kost het vaak tijd om dit goed te communiceren. Vooral het feit dat het niet te controleren is of de factuurspecificatie wel klopt met de daadwerkelijk gemaakte uren. Je hebt immers geen zicht op hoe snel een wijziging doorgevoerd zou moeten kunnen zijn. Met de cursussen krijg je inzicht in deze processen zodat als je toch werk moet uitbesteden, je beter kunt controleren of de gemaakte uren reëel zijn.

Kosten besparend
Als je een cursus volgt dan bezit je de kennis om brochures aan te passen, om nieuwe documenten op te zetten in de stijl van het bedrijf en om bijvoorbeeld foto’s te retoucheren voor de website en om afbeeldingen uit te snijden voor de social media kanalen van je bedrijf. Na het volgen van een cursus bezit je deze kennis en heb je een streep voor op andere con-collega’s. De kosten zijn voor een werkgever vaak afschrijfbaar en het is een langetermijns-investering in het bedrijf. Na een aantal uur werk door de werknemer zelf, zijn de kosten van de cursus er vaak al uit omdat deze kosten bij een extern bureau veel duurder zijn. Je verhoogt je eigen waarde door de toegenomen kennis en kunde en bent minder afhankelijk van externe partijen.

Marketing en communicatie medewerkers hebben het meeste baat bij Photoshop en InDesign maar volgen bijna altijd een DTP traject. Doordat je hierdoor óók de kennis van Illustrator mee krijgt kun je beter communiceren met vormgevers en je eigen infographics maken. Bekijk het DTP Traject hier.

Gerelateerde berichten
Creatie-Nest-Cursus-Affinity-Publisher-DTP
Creatie-Nest-Cursus-Affinity-Publisher-DTP