fbpx
Sneltoetsen Adobe Affinity Photoshop Illustrator InDesign Photo Designer Publisher shortcuts quick tip workflow

Meest gebruikte sneltoetsen voor de cursussen Adobe Photoshop, Illustrator & InDesign (en Affinity)

In het document wat je hieronder kunt downloaden worden een beknopt aantal sneltoetsen weergegeven voor Adobe Photoshop, Illustrator & InDesign. De sneltoetsen die in de PDF weergegeven worden horen bij de cursussen. Je zult deze zeer regelmatig nodig hebben en het gebruiken van deze sneltoetsen zal je veel muisklikken schelen. Bijna alle sneltoetsen werken ook in de Affinity programma’s.

In het document wat je hieronder kunt downloaden worden een beknopt aantal sneltoetsen weergegeven voor Adobe Photoshop, Illustrator & InDesign. De sneltoetsen die in de PDF weergegeven worden horen bij de basiscursussen. Je zult deze zeer regelmatig nodig hebben en het gebruiken van deze sneltoetsen zal je veel muisklikken schelen.

Uiteraard zijn er veel meer sneltoetsen. Online zijn er talloze documenten te vinden die alle sneltoetsen bevatten. Het is niet nodig om deze allemaal te kennen omdat je niet alle aspecten van het programma zult gebruiken.

Sneltoetsen opzoeken of wijzigen
Je kunt alle sneltoetsen ook vinden in de programma’s zelf. Ga hiervoor in het gewenste programma in de menubalk naar “Bewerken” en dan naar “Sneltoetsen”. Hier kun je sneltoetsen ook wijzigen alhoewel dat niet aan te raden is.

Loop door gereedschappen heen
De sneltoetsen voor de gereedschappen zijn vaak alleen voor het bovenste gereedschap van een groep. Door de SHIFT toets ingedrukt te houden i.c.m. een sneltoets loop je door de groep heen. Bijvoorbeeld: in Photoshop activeer je met de L toets het Lasso gereedschap. Door SHIFT + L te gebruiken ga je naar de onderliggende Veelhoeklasso. Door nogmaals SHIFT + L te gebruiken ga je door naar de Magnetische Lasso.

Veel plezier met het verbeteren van je workflow!

Download het overzicht van de sneltoetsen voor een Windows computer

Download het overzicht van de sneltoetsen voor een Apple computer

Gerelateerde berichten
Creatie-Nest-Cursus-Affinity-Publisher-DTP
Creatie-Nest-Cursus-Affinity-Publisher-DTP