fbpx

Een overzicht van de Adobe updates van juni 2020

Adobe heeft deze week (juni 2020) een update doorgevoerd voor hun programma’s. Er zijn weer verbeteringen doorgevoerd op bestaande functies en er zijn ook nieuwe functies bijgekomen. Wat betekent dat voor jou als Adobe gebruiker? In dit artikel vind je een overzicht van Adobe Photoshop, Adobe Illustrator en Adobe InDesign updates.

Adobe Photoshop

Betere, snellere portretselectie: Een compleet nieuwe code voor Onderwerp selecteren, speciaal voor portretten. Maak nauwkeurige selecties van mensen met slechts één klik.

Verbeteringen in Adobe Camera Raw: Bespaar tijd, of u nu maar één afbeelding aanpast of honderden tegelijk in een batch. Ervaar een intuïtieve en efficiëntere gebruikersinterface waarin u eenvoudig kunt navigeren en de tools die u nodig hebt makkelijk vindt. Tot de belangrijkste verbeteringen in de gebruikersinterface behoren:

  • De mogelijkheid om met meerdere deelvensters Bewerken tegelijk te werken.
  • Mogelijkheid om ISO-adaptieve voorinstellingen als RAW-standaardinstellingen te maken en in te stellen.
  • Een nieuwe schuifregelaar voor kleurtoon in het deelvenster Lokale aanpassingen. Wijzig de kleuren in specifieke gebieden zonder dat dit invloed heeft op de rest van de foto.
  • Een rasterbedekking van een gecentreerde 2×2 uitsnede voor uitsnijden van het exacte middenframe van een foto.
  • Verbeterd deelvenster Curve om eenvoudig te schakelen tussen kanalen voor Parametrische curve en Puntcurve. Breng nauwkeurige aanpassingen aan met invoerwaarden voor de puntcurve en de rode, groene en blauwe kanalen.
  • Opties voor de richting van de filmstrip, zoals horizontaal voor afbeeldingen of verticaal met afbeeldingsnamen en classificaties.
  • Bovendien zijn de standaardinstellingen voor RAW-bestanden in deze versie verbeterd. U kunt nu de standaardaanpassingen voor RAW-bestanden aanpassen in het deelvenster Voorkeuren. Kies voor Adobe-standaarden, Camera-instellingen of uw eigen voorinstelling.

Adobe Fonts automatisch activeren: Nooit meer ontbrekende lettertypen in uw Photoshop-documenten. U kunt nu gemakkelijker dan ooit Adobe Fonts vinden en synchroniseren. Open gewoon een document terwijl u verbinding hebt met internet. Photoshop vindt automatisch alle beschikbare Adobe Fonts en voegt deze toe aan uw bibliotheken.

Als u lettertypen uit andere bronnen in uw document gebruikt, is het voor u ook gemakkelijker om sneller te werken. Een bericht over ontbrekende lettertypen wordt nu alleen weergegeven wanneer u de desbetreffende tekstlaag bewerkt.

Draaibare patronen toevoegen: In de nieuwe versie van Photoshop is de mogelijkheid toegevoegd om patronen in elke hoek te draaien. Nu kunt u eenvoudig de richting van een patroon in Patroonbedekkingen, Patroonlijnen en Lagen voor patroonvulling wijzigen en deze uitlijnen met de richting van de omgeving. Patroonrotatie is niet-destructief en kan eenvoudig worden hersteld of gewijzigd.

Verbeterde functie Lettertype afstemmen: De functie Lettertype afstemmen wordt mogelijk gemaakt door Adobe Sensei en maakt gebruik van een geavanceerd leeralgoritme om het lettertype te detecteren dat in een foto wordt gebruikt door het te vergelijken met lettertypen die beschikbaar zijn op uw computer of in Adobe Fonts en vergelijkbare lettertypen voor te stellen. In deze versie hebben we de matchervaring verbeterd om meer lettertypen, verticale tekst en detectie van meerdere regels te ondersteunen.

Tool Object selecteren: u merkt een aanzienlijke prestatieverbetering bij het maken van selecties met de tool Object selecteren, met name wanneer u aan grote afbeeldingen werkt.

Werkruimte Selecteren en maskeren: onder Globale verfijningen in de werkruimte Selecteren en maskeren zijn de schuifregelaars Rand verschuiven en Vloeiend geoptimaliseerd voor snelheid. Bij het toepassen van deze schuifregelaars op afbeeldingen met een hoge resolutie zult u merken dat de prestaties aanzienlijk zijn verbeterd.

Bron: https://helpx.adobe.com/nl/photoshop/using/whats-new/2020-5.html

Adobe InDesign

Ter beoordeling delen: Start het creatieve beoordelingsproces door ontwerpen vanuit InDesign ter beoordeling te delen zonder dat u gebruik hoeft te maken van andere tools. Bekijk de opmerkingen die door uw belanghebbenden zijn gedeeld in InDesign en los ze op.

Adobe Fonts automatisch activeren: InDesign vindt en activeert nu automatisch ontbrekende lettertypen via Adobe Fonts. U kunt de status van de activering van ontbrekende lettertypen controleren via het deelvenster Achtergrondtaken. Adobe Fonts automatisch activeren is standaard uitgeschakeld in InDesign. U kunt het inschakelen via het dialoogvenster Voorkeuren.

Een video-URL plaatsen vanuit het deelvenster Media: Plaats een video vanaf een geldige URL als u een streamingvideo in het geëxporteerde PDF-bestand wilt afspelen. De video moet een geldig bestand met H.264-codering zijn, zoals MP4 of MOV. Zorg ervoor dat de URL begint met http://.

Bron: https://helpx.adobe.com/nl/indesign/using/whats-new/2020-2.html

Adobe Illustrator

Clouddocumenten: U kunt uw creatieve werk nu opslaan als clouddocumenten, zodat u er toegang toe hebt op elk apparaat waarop Illustrator is geïnstalleerd. Clouddocumenten zijn rechtstreeks toegankelijk vanaf het beginscherm of de Creative Cloud-website. Met clouddocumenten worden uw documenten automatisch opgeslagen in de cloud terwijl u eraan werkt en kunt u de geschiedenis van documentversies bijhouden en zo nodig teruggaan naar een eerdere versie via het deelvenster Versiegeschiedenis (Bestand > Versiegeschiedenis) in Illustrator.

Toegang tot bestanden op verschillende apparaten: Blijf creatief, waar u ook bent! Sla uw werk op als clouddocumenten, zodat u er overal waar Illustrator is geïnstalleerd toegang toe hebt.

Bestanden automatisch opslaan in de cloud: Met clouddocumenten wordt uw werk automatisch opgeslagen, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken. Clouddocumenten worden sneller opgeslagen dan uw lokale documenten. Beheer of bekijk eenvoudig verschillende versies van clouddocumenten, rechtstreeks vanuit de app.

100x groter canvas: Illustrator biedt nu een groot canvasformaat waarop u grote illustraties kunt ontwerpen, zoals billboards, buswraps, kleding, kunst aan de muur en meer. Het grote canvas biedt 100x meer ruimte om te werken en de mogelijkheid om op schaal te ontwerpen.

Sneller beginnen en eindigen: We hebben een aantal prestatieverbeteringen aangebracht bij het maken en opslaan van documenten. Het venster Nieuw document wordt nu 4x sneller geladen en documenten worden 4x sneller opgeslagen wanneer ze worden opgeslagen als een clouddocument.

Bron: https://helpx.adobe.com/nl/illustrator/using/whats-new/2020-2.html

Gerelateerde berichten
Creatie-Nest-Cursus-Affinity-Publisher-DTP
Creatie-Nest-Cursus-Affinity-Publisher-DTP