fbpx

Font Squirrel

Vaak wil je voor je projecten een uniek(er) lettertype gebruiken. Eentje die niet voor geïnstalleerd staat op je computer. Op internet zijn er dan ook veel te vinden. Als je op google zoekt naar ‘free fonts’ dan zijn er op het moment van dit schrijven bijna 91 miljoen zoekresultaten. Om je het oneindige zoeken te besparen geef ik je een tip: fontsquirrel.com.

Font Squirrel is een verzamel site voor lettertypes. Natuurlijk bevat Font Squirrel niet alle fonts (lettertypes) die je in de 90 miljoen zoekresultaten tegenkomt. Maar ze hebben wel vaak kwalitatief goede fonts. Met kwaliteit bedoel ik dat ze vaak volledig zijn. Iets wat niet altijd het geval is bij gratis fonts. Vaak missen ze een aantal glyphs (characters). Als de speciale tekens ontbreken, zoals de ‘ !@#$% ‘, is dat niet altijd een probleem. Maar als dan ook nog eens de getallen ontbreken is het vaak wel jammer.

Sommige fonts staan niet daadwerkelijk op Font Squirrel zelf maar op een externe website. De lettertypes van Font Squirrel zijn ook nog eens voor commercieel gebruik wat ontzettend fijn is. Of zoals ze het zelf zeggen:

Font Squirrel is your best resource for FREE, hand-picked, high-quality, commercial-use fonts. Even if that means we send you elsewhere to get them…

Al met al is fontsquirrel.com een fijne site om op zoek te gaan naar kwalitatieve lettertypes.

Gerelateerde berichten