fbpx

Gratis download

Algemene aanleverspecificaties voor drukwerk

Je hebt je drukwerk opgemaakt en wilt deze versturen naar een drukkerij. Om er zeker van te zijn dat de drukker jouw drukwerk goed kan afdrukken moet je PDF voldoen aan een aantal specificaties. Ondanks dat er kleine verschillen kunnen zijn onder drukkers zijn er toch algemene instellingen die iedere drukkerij wil hebben. En die instellingen heb ik voor jou in een gratis download gezet.

Marketing communicatie ontwerp algemene aanleverspecificaties drukwerk printmedia Adobe Affinity InDesign Publisher tip workflow gratis ebook pdf

Hieronder vind je een link om een overzicht te downloaden van de meest gebruikte aanleverspecificaties voor drukwerk. Per product en per drukkerij kunnen er kleine verschillen zijn zoals de aflooplengte en DPI/ PPI. Raadpleeg dus altijd even de aanleverspecificaties van jouw drukker om er zeker van te zijn dat jouw PDF perfect aangeleverd wordt.

Zeer waarschijnlijk zijn de aanleverspecificaties die je hier kunt downloaden perfect om jouw drukwerk goed te laten drukken. Kom je er toch niet uit? Als je een strippenkaart hebt kijk ik met je mee of jouw bestand goed ingesteld staat voor een drukker.

Download hier de PDF versie met daarin alle informatie:

Wil jij ook zelfstandig kunnen vormgeven?

Kijk dan eens naar het Adobe DTP Traject. Verreweg de meeste cursisten kiezen voor deze cursus omdat ze dan alle offline en online media zelfstandig kunnen realiseren, zonder tussenkomst van een vormgever.