fbpx

Desktop & Tablet Landscape

Tablet Portrait

Mobile

Stefan in een notendop

Mijn kracht zit in persoonlijke aandacht in combinatie met een flinke dosis werkervaring. Mocht je vragen hebben over een cursus, privéles of incompany training na het lezen van de website, ben ik bereikbaar op stefan@creatienest.nl of via WhatsApp ( zie creatienest.nl/contact ). Het kan voorkomen dat je mij bericht wanneer ik een cursus aan het geven ben. In dat geval reageer ik zo snel mogelijk.

De dagcursussen worden gegeven door Stefan Hensen, oprichter van Creatie Nest. Ik ben freelance vormgever met meer dan 14 jaar ervaring in online en offline projecten. Ik ben afgestudeerd aan het Grafisch Lyceum Eindhoven, het huidige Sint Lucas op Strijp-S. Daarna heb ik meerdere jaren werkervaring opgedaan als vormgever voor kleinere media bureaus en internationale merken.

Ik ben Creatie Nest gestart in januari 2018. Einde van dat jaar werd ik door Springest.nl uitgeroepen tot Beste Nieuwe Trainer van 2018 en is Creatie Nest uitgeroepen tot Beste Nieuwe Opleider van 2018. Eind 2019 was ik finalist voor de awards voor Beste Trainer en Beste Opleider.

Een video zegt meer dan 281 woorden

Docent met ervaring als vormgever (de 281 woorden)

Online Media
Begonnen als Digital Designer was ik voornamelijk bezig met alles digitaal en online. Denk hierbij aan het toen populaire programma Flash om websites en animaties te maken. Ook heb ik me verdiept in het maken van korte 3d animaties met Cinema4D, een bekend 3D programma. De meeste tijd ging toch wel naar het ontwerpen van online banners, social media branding en het ontwerpen van websites met Adobe Photoshop. Deze websites werden ook door mij geprogrammeerd. Eerst helemaal zelf, later met behulp van WordPress.

Offline Media
Later in mijn carrière heb ik mijn kennis uitgebreid door te werken voor kleinere media- en communicatiebureaus. In deze tijd heb ik enorm veel kennis opgedaan met het vormgeven en opmaken van printmedia. Denk hierbij aan logo’s, visitekaartjes, folders, brochures, advertenties, flyers en boekjes opgemaakt met Adobe Illustrator en Adobe InDesign.

Creatie Nest
Ik ben er van overtuigd dat iedereen creatief is maar dat je soms gewoon een steuntje in de rug nodig hebt. Door de oneindige mogelijkheden van de grafische programma’s kun je, als je net start, heel makkelijk door de bomen het bos niet meer zien. Daarom ben ik Creatie Nest begonnen. Naast dagcursussen op locatie door heel Nederland geef ik, in samenwerking met Microlab Academy, ook avondcursussen grafische vormgeving. Daarbij zijn alle cursussen ook als online e-learning cursus af te nemen.

Voor jou
Tijdens deze cursussen geef ik met veel enthousiasme mijn vakkennis door aan jou. In een fijne informele sfeer leer ik je de tips en tricks van de grafische pakketten aan de hand van zelfgeschreven lesmateriaal. Na de cursus ben je klaar om het nest te verlaten en heb je genoeg vaardigheden om grafische media mooi vorm te geven.

“Ik had 1 op 1 begeleiding dus kon alle vragen stellen die ik wilde waardoor ik erg veel geleerd heb. De cursus was logisch opgebouwd en alle info kan ik teruglezen in het lesmateriaal wat je meekrijgt. Stefan is erg kundig en heeft veel plezier in het lesgeven.

“Met ontzettend veel plezier heb ik de Photoshop cursus bij Stefan gevolgd. Het les materiaal is fijn opgebouwd en heel begrijpelijk omschreven. Tijdens de cursus was er een fijne informele sfeer waarbij er ruimte was om vragen te stellen en om specifiek op mijn behoefte Photoshop te leren. Deze cursus is een echte aanrader als je de belangrijkste Photoshop tools in de basis wilt begrijpen en praktisch wilt toepassen!

“Hij heeft niet alleen kennis, maar kan het ook erg goed overbrengen. Binnen een groep van verschillend kennis niveau is dat namelijk niet altijd gemakkelijk. Materiaal is daarbij ook erg goed voorbereid. Heel veel geleerd in slechts een dag.”