fbpx

Cursus Adobe Premiere Rush

Video’s maken hoeft niet veel tijd te kosten. Ook hoeft het geen hogere wiskunde te zijn. Met de cursus Adobe Premiere Rush bewerk jij in no time video’s. Adobe heeft Premiere Pro en Premiere Rush. Deze cursus Adobe Premiere Rush focust zich dan ook volledig op Rush.

Waar Adobe Premiere Pro een hoge leercurve heeft en moeilijk is om te leren, er worden tenslotte hele Hollywood films mee gemonteerd, is Premiere Rush de laagdrempelige versie met de meest gebruikte functies. Je kunt na de cursus Adobe Premiere Rush overal waar je bent – op je telefoon of je computer – hoogwaardige video’s maken, bewerken en delen. Leuk, intuïtief en net zo snel als social media.

Een greep uit de lesstof

Stap 1 is de layout van Rush. De bijbehorende gereedschappen en vensters en hoe je dit naar je hand kunt zetten.

We gaan nieuwe projecten aanmaken gericht op de juiste output, bijvoorbeeld een website of voor social media.

Je leert bestaand materiaal importeren in de mediabrowser en hoe je nieuw materiaal toevoegt

We gaan kijken naar sequenties: de basis van je video. We werken met het verschillende clips en we maken sequenties met verschillende afmetingen voor verschillende einddoelen, zoals social media of een nieuwsbrief

We gaan titels en tekst toevoegen aan onze video voor een introductie en een call to action

Je gaat leren hoe je op de tijdlijn clips kunt toevoegen, bijsnijden, splitsen, vergroten/ vertragen, dupliceren, rangschikken en kunt versnellen/ vertragen. Je leert hoe je een stilstaande afbeelding kunt animeren door te pannen en te zoomen en hoe je een overgang, zoals een “fade” of een “wipe” kunt maken tussen twee videoclips.

Je gaat leren hoe je de kleuren in je video kunt bijstellen

Je leert hoe je Motion Graphic sjablonen van Adobe kunt gebruiken om speciale overgangen tussen verschillende clips te realiseren

Leer hoe je een beeld-in-beeld-eff ect creëert in je Adobe Premiere Rush-video. Een beeld-in-beeld-eff ect is wanneer twee video’s of afbeeldingen tegelijkertijd worden weergegeven met een kleinere video of afbeelding bovenop een grotere.

Misschien wel 1 van de belangrijkste onderdelen. Nadat je video klaar is gaan we deze exporteren naar je laptop én eventueel direct naar social media.

Tijdens de cursus leren we natuurlijk alles wat in deze opsomming staat. Als de tijd het toelaat pakken we daar extra technieken bij die specifiek van toepassing zijn op jouw persoonlijke leerdoelen.

Wat je na de cursus Adobe Premiere Rush o.a. kunt maken

cursus Adobe Premiere Rush videobewerking titels en teksten
cursus Adobe Premiere Rush videobewerking overgangen
cursus Adobe Premiere Rush videobewerking kleurcorrecties

Review cursus Adobe Premiere Rush

Stefan is een fijne trainer. Hij kan goed omgaan met onze chaos. We hadden plezier in het leren! Na de training heb je gelijk het gevoel dat je het kan en ik had meteen zin om er thuis en op het werk verder mee aan de slag te gaan.

K van den Berg – Communicatiemedewerker

Cursusvormen

Videocursus
Volg deze cursus als online videocursus Adobe Rush. Je krijgt naast toegang tot het online trainingsmateriaal ook, onder andere, een lesreader in PDF formaat die je voor altijd kunt houden. Je kunt optioneel ook extra readers, whitepapers en praktijkvoorbeelden er bij nemen. De video’s zijn kort, to the point en ingedeeld in overzichtelijke modules.

Dagcursus
De dagcursussen Rush worden gegeven in de vorm van een incompany of privé cursus. De cursus Rush word gegeven bij jou op locatie of in Eindhoven met veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Je leert een programma in 1 dag van 10:00 tot 16:00, waarbij we jouw huisstijl bij het lesmateriaal betrekken.

Voorbeeld Video

Bij iedere cursusvorm heb je beschikking tot de online academy met readers, achtergrondinformatie en veel video’s. De lesvideo’s zijn kort van stof om alles zo overzichtelijk mogelijk te houden. Om je een beeld te geven vind je hier een video van de cursus Adobe Premiere Rush.

De cursus Adobe Premiere Rush is inclusief

PDF readers
Bij ieder cursusprogramma krijg je een lesreader in PDF formaat. Hierin staat alle informatie die tijdens de cursus behandeld wordt (en meer) en die je nodig hebt om zelf je eigen online en offline media op te maken.

Online Videomateriaal
Je krijgt toegang tot het online leerplatform met in totaal meer dan 400 lesvideo’s waarin alle technieken behandeld worden. Ideaal als naslagwerk na de cursus omdat je op je eigen tempo alle video’s kunt bekijken.

E-Books & Whitepapers
Je kunt video’s en readers over kleurtheorie, algemene aanleverspecificaties, sneltoetsen per programma en praktijkvoorbeelden optioneel erbij nemen als je daar interesse in hebt.

Opdrachten Na De Cursus
Het is belangrijk om na de cursus aan de slag te gaan. Voor vele is het moeilijk om zelf oefenmateriaal te verzinnen. Daarom heb ik een aantal opdrachten gemaakt die je na de cursus kunt maken.

Good To Know

Benodigdheden
Je eigen muis en laptop met daarop de geïnstalleerde Adobe of Affinity software.  Verder beschik je over algemene computervaardigheden zoals klikken en slepen, ongedaan maken en kopiëren/ plakken.

Certificaat
Het is mogelijk om na afloop van de cursus een certificaat te ontvangen. Dit certificaat is een bewijs van deelname. Je kunt je certificaat downloaden vanaf het online leerplatform.

Hoe het werkt

 • 1. Oriëntatie

  Mocht je na het bekijken van de website nog vragen hebben, neem dan vrijblijvend contact op.

 • 2. Inschrijving

  Je wilt jezelf creatief ontwikkelen en koopt een video of avondcursus. Als je een dagcursus wilt, schrijf je jezelf eerst in.

 • 3. Persoonlijke Leerdoelen Dagcursus

  Om de les zo veel mogelijk op jouw wensen in te richten, bel ik je op om je leerdoelen vast te stellen, wat je huidige kennis van het programma is en waar je het programma voor wilt gebruiken. Indien er meerdere cursisten mee doen krijg je een offerte op maat.

 • 4. Cursusdag

  We gaan aan de slag en er is ruimte voor persoonlijke aandacht. We betrekken jouw huisstijl waar mogelijk bij het lesprogramma. Na de cursus ben je in staat om je eigen media vorm te geven.

 • 5. Online Academy

  Je hebt toegang tot de onine academy met in totaal meer dan 500 video’s, e-books, whitepapers en je certificaten.

 • 6. Terugkomdag

  Als je een halve terugkomdag erbij geboekt hebt kom ik na een aantal weken bij je langs om al je persoonlijke vraagstukken te behandelen en je verder op weg te helpen.