fbpx

Blog artikel

Vernieuwd en verbeterd: de Creatie Nest Academy

Ik ben helemaal enthousiast. Het was een flinke klus maar nu kan ik eindelijk het nieuws de wereld in brengen. De nieuwe Creatie Nest Academy staat live! Mijn doel is om jou het plezier van creativiteit te leren. En ik geloof dat deze nieuwe academy het jou makkelijker maakt. Lees verder hoe jij daar gebruik van maakt.

Nieuw jaar, nieuw platform

De academy die jij nu nog gebruikt zit boordevol custom programmeerwerk en nog steeds viel er flink wat te verbeteren. Ik was er nog steeds niet helemaal tevreden mee (dat kan misschien wel een vormgevers trekje zijn 😉 ), De video’s moesten duidelijker in beeld en de navigatie liet ook te wensen over. Tel daar bij op dat ik bij iedere WordPress update bang was dat zowel de site als de academy er uit zou liggen.. Dus werd het tijd voor verandering, voor verbetering.

Wat houd dat in voor jou

Simpelweg: een betere leeromgeving. En die staat op een apart domein, namelijk op academy.creatienest.nl. Huidige cursisten moeten zich even opnieuw registreren, toekomstige cursisten krijgen meteen toegang tot de nieuwe academy. Daar vind je alle video’s, readers en certificaten.

Hoe het werkt: Modulair leren

De nieuwe academy is uitgebreid met een webshop. Je kiest de modules die jij nodig acht. Dat kan ook naderhand. Zo krijg je nooit te veel op je bord en wordt je niet overweldigd door alle informatie.

  1. Je kiest eerst een cursustype: een videocursus, avondcursus of dagcursus grafische vormgeving DTP,
  2. Maak daarna een keuze voor welke Adobe of Affinity programma’s je wil leren. Dit kunnen losse cursussen zijn of het hele DTP pakket. De avondcursussen zijn alleen als DTP te boeken,
  3. Naast functionele en praktische video’s per programma krijg je ook een “Achtergrondinfo” module. Hierin leer je meer over kleursystemen, workflows en drukwerkinstellingen,
  4. Je kunt ook praktijkvoorbeelden modules er bij nemen. Dan zie je hoe een vormgever de programma’s samen gebruikt om praktijkvoorbeelden te maken, zoals een brochure, folder, flyer of social media template.
  5. Cursus gevolgd en toch nog wat onzeker of je het goed doet met bijvoorbeeld het aanleveren van drukwerk? Dan kun je via de shop ook een strippenkaart aanvragen. Dan help ik je wanneer jij wilt met je persoonlijke vraagstukken.

Creatieve ontwikkeling

Ik sta hier helemaal achter omdat ik geloof dat dit cursisten beter helpt zich te ontwikkelen in cursussen grafische vormgeving. Of dat nu een losse cursus Photoshop of cursus InDesign is. Of een cursus DTP. Bij iedere Adobe cursus vind je nu ook video’s waarin ik voor de camera vertel wat we per cursusmodule gaan doen. Een stuk persoonlijker en reflecteert ook meer hoe ik een cursus op locatie geef.

Let me know

Kijk eens rond op de vernieuwde academy en shop, ik weet zeker dat het je gaat helpen als jij jezelf creatief wil gaan ontwikkelen. In een video cursus vormgeving, avond cursus DTP of dagcursus Adobe. Laat me weten wat je er van vind op Instagram of LinkedIn met de hashtag #creatieveontwikkeling of tag me @stefan.creatienest / @creatienest.

Wil jij ook zelfstandig kunnen vormgeven?

Kijk dan eens naar het Adobe DTP Traject. Verreweg de meeste cursisten kiezen voor deze cursus omdat ze dan alle offline en online media zelfstandig kunnen realiseren, zonder tussenkomst van een vormgever.