fbpx

Affinity StudioLink

StudioLink van Affinity. Een revolutionaire functie.

Met StudioLink heeft Affinity iets enorm krachtigs ontwikkeld. Iets wat een grote speler als Adobe zelfs nog niet heeft. Maar wat is het, wat doet het en wat heb je er aan? Lees verder voor meer informatie. Wil je leren om zelf te werken met StudioLink? Kijk dan eens naar het Affinity DTP Traject.

artikel verschil affinity and beyond photo designer publisher adobe concurrent

Affinity StudioLink

De StudioLink feature van Affinity is ontzettend krachtig en tot nu toe ongekend in de grafische wereld. Met de komst van Affinity Publisher heeft het Engelse bedrijf Serif een volwaardig DTP pakket in handen. Ze hadden al Affinity Photo en Affinity Designer en daar is nu dus ook Affinity Publisher aan toegevoegd. En hiermee zijn ze goede concurrent van Adobe op het gebied van DTP. Je zult in deze programma’s veel functies herkennen vanuit Adobe maar wat Affinity uniek maakt is de StudioLink feature. StudioLink werkt alleen als je alle drie de Affinity programma’s hebt en op dat moment zie je linksboven in Affinity Publisher de Persona’s tevoorschijn komen voor Affinity Photo en Affinity Designer.

StudioLink workflow

Stel je wilt een afbeelding bewerken die je in je Publisher document gebruikt. Voor StudioLink bestond moest je een Affinity Photo of Adobe Photoshop op starten, deze afbeelding daarin openen, die op moeten slaan en deze dan in Affinity Publisher of Adobe InDesign opnieuw moeten bijwerken.

Dankzij StudioLink kan ik één keer op de Photo Persona klikken waardoor ik meteen de Photo gereedschappen krijg samen met de Photo vensters. En hier kan ik nu meteen een aanpassing op toepassen. Door weer één keer te klikken op het Affinity Publisher Persona, ga ik terug naar mijn Affinity Publisher workspace en kan ik gewoon weer verder gaan met het opmaken van mijn Publisher document. StudioLink zorgt er dus voor dat ik in één programma kan werken in Affinity Publisher Affinity Designer en Affinity Photo. Een ontzettend krachtig en revolutionaire functie wat je heel veel tijd gaat schelen in je workflow.

Bekijk de video om StudioLink in actie te zien.

Wil jij ook zelfstandig kunnen vormgeven?

Kijk dan eens naar het Adobe DTP Traject. Verreweg de meeste cursisten kiezen voor deze cursus omdat ze dan alle offline en online media zelfstandig kunnen realiseren, zonder tussenkomst van een vormgever.

affinity cursus dtp photo designer publisher nederlands