fbpx

Desktop & Tablet Landscape

Creatie Nest Stefan Hensen Beste Opleider en Trainer van Nederland 2018 Logo - wit
Creatie Nest Stefan Hensen Beste Opleider en Trainer van Nederland 2019 Logo - Wit

Tablet Portrait

Creatie Nest Stefan Hensen Beste Opleider en Trainer van Nederland 2018 Logo - wit
Creatie Nest Stefan Hensen Beste Opleider en Trainer van Nederland 2019 Logo - Wit

Mobile

BOVNL-Creatie-Nest-2018-2019

Affinity StudioLink

De StudioLink feature van Affinity is ontzettend krachtig en tot nu toe ongekend in de grafische wereld. Met de komst van Affinity Publisher heeft het Engelse bedrijf Serif een volwaardig DTP pakket in handen. Ze hadden al Affinity Photo en Affinity Designer en daar is nu dus ook Affinity Publisher aan toegevoegd. En hiermee zijn ze goede concurrent van Adobe op het gebied van DTP. Je zult in deze programma’s veel functies herkennen vanuit Adobe maar wat Affinity uniek maakt is de StudioLink feature. StudioLink werkt alleen als je alle drie de Affinity programma’s hebt en op dat moment zie je linksboven in Affinity Publisher de Persona’s tevoorschijn komen voor Affinity Photo en Affinity Designer.

Bekijk de video om StudioLink in actie te zien.

StudioLink workflow

Stel je wilt een afbeelding bewerken die je in je Publisher document gebruikt. Voor StudioLink bestond moest je een Affinity Photo of Adobe Photoshop op starten, deze afbeelding daarin openen, die op moeten slaan en deze dan in Affinity Publisher of Adobe InDesign opnieuw moeten bijwerken.

Dankzij StudioLink kan ik één keer op de Photo Persona klikken waardoor ik meteen de Photo gereedschappen krijg samen met de Photo vensters. En hier kan ik nu meteen een aanpassing op toepassen. Door weer één keer te klikken op het Affinity Publisher Persona, ga ik terug naar mijn Affinity Publisher workspace en kan ik gewoon weer verder gaan met het opmaken van mijn Publisher document. StudioLink zorgt er dus voor dat ik in één programma kan werken in Affinity Publisher Affinity Designer en Affinity Photo. Een ontzettend krachtig en revolutionaire functie wat je heel veel tijd gaat schelen in je workflow.

Ontdek het zelf

Wil je meer weten over de Affinity programma’s? Kijk dan eens op de cursuspagina van het Affinity DTP Traject.